23 / 04 / 2024

Halkapınar-Otogar Metro Hattı ne zaman açılacak

Halkapınar-Otogar Metro Hattı ne zaman açılacak

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Hattı için 3 bin TL ödenek ayrıldı!

Hükümet İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı.  

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesi için soru önergesi verildi!

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu'nun ihalesi yakında!

AK Parti İzmir İl Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkapınar-Otogar arasında 2,3 katrilyon maliyetle bir metro hattı yapmak için çalışmalara başladık. İnşallah yakında bu projenin ihalesine de çıkacağız" dedi...

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesi ne zaman bitecek?

Halkapınar-Otogar demiryolu bağlantısı projesine aktarılan ödeneği ve projenin ne zaman bitirileceği meclis gündemine taşındı. MHP'li Osmanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'e yeni bir metro hattı daha geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin en uzun metro hattı yapılacak. Mevcut hatlardan bağımsız olacak hat 28 kilometre uzunluğuna sahip olacak. Hat Adnan Menderes Havalimanı-Karabağlar-Halkapınar arasında hizmet verecek.

Izmir Halkapınar-Otogar Metrosu için ihaleye çıkılacak!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan Ege Bölgesi'ni de yakından ilgilendiren projeler çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir Halkapınar - Otogar Metrosu'nun ihale ilanına çıkılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.

İzmir Halkapınar-Otogar Metrosu başka bahara kaldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilmesi planlanan Halkapınar-Otogar Metrosu'nun yapım işinden çekildi. 531 milyon liraya mal olması planlanan projenin inşaatına başlanamıyor.

İzmir Otogar-Halkapınar metrosunu Bakanlık yapacak!

İzmir Otogar-Halkapınar Raylı Sistem Hattı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacak..

Aziz Kocaoğlu'ndan Otogar-Halkapınar metrosu açıklaması!

Menemen Türkelli Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır Bakanlık tarafından yapımı beklenen Otogar- Halkapınar metrosuyla ilgili açıklamalar yaptı.

İzmir Halkapınar-Otogar Metro Projesi'nin ÇED süreci tamam!

Ulaştırma Bakanlığı tarafınca 2014-2017 yatırım programı kapsamına alınan Halkapınar-Otogar yer altı metrosunun ÇED süreci tamamlandı.

Otogar-Başakşehir Konutları Metro Hattı imar planı askıda!

İstanbul Bağcılar ilçesi, Otogar - İkitelli - Olimpiyat Köyü - Başakşehir Konutları Metro Hattı Revizesine ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Halkapınar-Otogar Metro Hattı ne zaman açılacak Haberi

Halkapınar-Otogar Metro Hattı ne zaman açılacak

Devlet, 4,5 sene önce İzmir’de 4,5 kilometrelik metro hattı projesi başlattı. 2 buçuk senede biteceği açıklanan projede bir arpa boyu yol katedilemedi. Bu sene söz konusu metro projesi için 3 bin TL ödeme yapılarak ayrıldı.

Sözcü Gazetesi'nden Gökmen Ulu'nun haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Nisan 2017'de İzmir'de Halkapınar – Otogar Metro Hattı için çalışma başlattı. 5 duraklı, 4,5 kilometre uzunluğundaki metro projesinin 2 buçuk sene de tamamlanacağı açıklandı. Ancak aradan geçen 4,5 sene rağmen metro inşaatında yol alınmadı. Hükümet, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu senede da proje için 3 bin TL ödenek ayırdı. Oysa, bakanlığın yatırım programı için aldığı metro projesi için 2 milyar 535 milyon 725 bin lira proje tutarı ayrıldığı belirtmişti.

SOYER: ÇOK ÜZÜCÜ

Konu İzmir...