23 / 04 / 2024

ifraz harcı

ifraz harcı

İfraz ile tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor. Peki, ifraz harcı oranı 2016 ne kadar?

İfraz işleminin mali yönü!

İfraz işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor. İşte, ifraz işleminin mali yönü!

Tapuda ifraz için gerekli belgeler!

Tapuda ifraz, tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ifraz için neler gerekli? İşte, tapuda ifraz için gerekli belgeler!

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Tek tapu nasıl bölünür?

Tapunun bölünmesi; tapu kütüğünde tel bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması olarak ifade ediliyor. Peki, tek tapu nasıl bölünür?

İfraz işlemi nasıl yapılır?

Tapu üzerinde gerçekleşen ifraz işlemi neyi ifade ediyor, ifraz işlemi nasıl yapılır merak ediyorsanız, yanıtı haberimizde bulabilirsiniz...

İfraz ve tevhid!

Tapu üzerinde yapılabilen değişikler arasında ifraz ve tevhid işlemi de yer alıyor. Peki ifraz ve tevhid ne anlama geliyor? Yanıtı haberimizde...

İfraz şartları!

Tek bir parseli birden fazla parsele ayırma işlemi, ifraz işlemi olarak tanımlanıyor. Peki ifraz şartları nelerdir? Detayları haberimizde...

İfraz işlemleri nasıl yapılır?

Tapu kütüğünde yapılabilen değişiklerden biri olan ifraz işlemleri nasıl yapılır? Detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İfraz işlemi!

Ayırma işlemi olarak da bilinen tapu müdürlüğünde tescil edilmesi gereken ifraz işlemi ve ayrıntıları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İfraz harcı!

Tapu kütüğünde bir parselin birden fazla parçaya ayrılması işlemi için belli bir harç talep ediliyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte İfraz harcı ve detayları..

Tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

Bir yakını ile ortak mal alanlar sonrasında ifraz işlemi yaparak tapunun bölünmesini talep edebiliyor. Peki, tapu ifraz harcı 2022 ne kadar?

İfraz harcı ne kadar?

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor. Peki ifraz harcı ne kadar? İşte tapu ifraz harcı 2021...

Tapu ifraz harcı 2021!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması için tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2021 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2020!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılması amacıyla tapuda belli oranlarda harç ödeniyor. Peki, tapu ifraz harcı 2020 ne kadar?

Tapu ifraz harcı 2019!

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ifraz harcı 2019'da ne kadar oldu?

Tapu ifraz harcı 2018!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılabilmesi için tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ifraz harcı 2018 ne kadar?

İfraz harcı 2017!

Tapu dairesinde yapılabilen işlemler arasında ifraz işlemi de bulunuyor. İfraz işlemi, tevhit işleminin aksine tek tapu bölünebiliyor. Peki, ifraz harcı 2017 ne kadar?

İfraz harcı oranı 2016!

İfraz ile tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor. Peki, ifraz harcı oranı 2016 ne kadar?

Müşterek mülkiyet ifraz harcı 2016!

Bir taşınmaz mala birden çok kişinin, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında sahip olmaları durumu olan müşterek mülkiyet ifraz edilebiliyor. Peki, müşterek mülkiyet ifraz harcı 2016 ne kadar?

İfraz harcı 2016!

İfraz işlemleri, tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi için yapılıyor. Peki, ifraz harcı 2016 ne kadar?

İfraz işleminde tapu harcı 2015!

Tapu sicil kütüğünde tek bir parça olan taşınmazın birden fazla parçaya ayrılması bölünmesi işlemine ifraz deniyor. İfraz işlemi için tapuda istenen ücretin ödenmesi gerekiyor. İşte, ifraz işleminde tapu harcı 2015!

Belediye ifraz harcı ne kadar?

Tapuda ayırma işlemi olan ifraz ile tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz birden fazla parçaya ayrılabiliyor. Bunun için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, belediye ifraz harcı ne kadar?

Arsa tevhid harcı 2015!

Tevhid, ifraz işleminin aksine birbirine bitişik olan birden fazla arsanın birleştirilmesi işlemine deniyor. Tevhid işlemi için ödenmesi gereken bedel her yıl yeniden belirleniyor. İşte, arsa tevhid harcı 2015!

ifraz harcı Haberi

ifraz harcı

İfraz harcı oranı 2016!

Tapu dairesinde yapılan işlemler arasında ifraz işlemi de yer alıyor. Bu işlem ile tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor.


Bir tapunun ifraz edilebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor.


İfraz için gerekenler:

Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,


Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine ait veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu ve temsil belgesi,


İstendiği takdirde tapu senetlerine yapıştırılmak üzere  taşınmaz mal sahibinin son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı,


Taşınmazın bulunduğu yere göre Belediye Encümeni veya...