25 / 04 / 2024

iga antalya havalimanı ihale

iga antalya havalimanı ihale

İstanbul'un ardından, Antalya Havalimanı ihalesi için İGA'nın şartnameyi değiştirilmesi için baskı yaptığı iddia edildi.

İGA İstanbul Havalimanı üst üste 3. kez 'yılın havalimanı' ödülünü aldı!

İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen ödüllerinden biri olarak bilinen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinden sonra bu sene de “Yılın Havalimanı” ödülünün sahibi oldu. İşte detaylar...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Yeni mezunlar dikkat! İGA, Yeni Havalimanı'na 1000 personel alacak! İşte başvuru ekranı, hemen başvurun!

İstanbul Grand Airport (İGA) 1000 yeni mezun personel alacağını duyurdu. İşte başvuruya dair tüm detaylar...

Kalyon Holding'in İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55'e yükseliyor!

Kalyon Holding'in Cumhuriyet tarihinin en büyük projeleri arasında yer alan İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payı yüzde 55 oranına yükseliyor.

Antalya Havalimanı ihalesinden 2,1 milyar avro gelir elde edilecek!

EMD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Havalimanı'nın ihalesine yönelik açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu'ndan Antalya Havalimanı ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması ve kiralanması amacıyla yapılan ihale ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya Havalimanı ihalesini Fraport-TAV kazandı!

Antalya Havalimanı'nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması için ihale yapıldı. İhalede en yüksek teklif 7 milyar 250 milyon avro ile TAV Havalimanı'ndan geldi.

DHMİ Antalya Havalimanı'ndaki terminalleri kiraya veriyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Havalimanı'nın İç/Dış Hatlar, Genel Havacılık, CIP Terminalleri ve Mütemmimlerinin İşletme Haklarını kiraya veriyor. İhalenin geçici teminat tutarı 40 milyon Euro olarak belirlendi. 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı'nda İGA devlete 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek!

İşletme süresi 25 yıl olarak (sona erme: 7 Nisan 2044) belirlenen İstanbul Havalimanı'nda, İGA devlete toplam 22 milyar 152 milyon Euro kira ödeyecek.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Antalya'daki Tramvay Hattı iddialarına cevap!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Tramvay Hattı ile ilgili iddialara yanıt verdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist inşaatını İGA'nın ortakları mı üstlendi?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda önceki gün yaşanan uçak kazası, ikinci pistin yıllardır neden bitirilemediği sorusunu tekrar gündeme taşıdı. Sabiha Gökçen'in ikinci pist inşaatında İGA'nın ortaklarının yer aldığı iddia ediliyor...

iga antalya havalimanı ihale Haberi

iga antalya havalimanı ihale

İstanbul Havalimanı'nın inşaat ve işletmesini üstlenen İGA'nın Antalya Havalimanı ihalesini almak için baskı yaptığı söylendi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre; Antalya Havalimanı için 31 Ocak'ta yapılacağı ilan edilen yatırım ve işletme ihalesinin şartnamesinde bulunan “en az 5 yıl havalimanı işletmek” maddesinin değiştirilmesi ve ihalenin ertelenmesi için İGA'nın Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHMİ) baskı yaptığını söyledi. Hükümete yakın inşaat şirketleri Cengiz, Kalyon, Limak ve Mapa ortaklığıyla oluşturulan İGA'nın ihaleye sayılı günler kala devam eden baskısının ne sonuç vereceği merak ediliyor.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın işleten TAV, 2016’da IC İçtaş'ın yüzde 49'luk payını alarak Almanya merkezli Fraport AG ile ortak bir şekilde Antalya Havalimanı'nı işletmeye başlamıştı. 2019'da 35.5 milyon yolcuya hizmet veren Antalya Havalimanı'nın kapasitenin artırılması ve turizmdeki artışla daha fazla yolcuya hizmet...