19 / 04 / 2024

İkinci Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması 2017

İkinci Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen İkinci Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nın ödül töreni yapıldı

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

Kentsel dönüşüme yeni teşvik müjdesi! Kiralar arttı, şimdi sıra kredide!

Kentsel dönüşümün hızlanması için önemli adımlar atılmaya devam ediliyor. Kira yardımları 1.000-1.500 TL'den 2 bin-3 bin 500 TL bandına çıktı. İkinci hamle ise dönüşüm kredilerinde olacak. İşte detaylar...

Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor!

Türkiye'nin büyük bir kentsel dönüşüm hamlesi yaptığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Ekolojik dengeyi koruyan şehirler inşa ediliyor" dedi.

2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması Ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen İkinci Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nın ödül töreni yapıldı

2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması Ödülleri 5 Mayıs'ta verilecek!

II. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışmasında dereceye giren projeler belli oldu.Ödüller 5 Mayıs'ta düzenlenecek törenle teslim edilecek..

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda 500 proje yarışacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda 500 proje yarışacak..

Sakarya Erenler kentsel dönüşümde 2. Etap temeli atıldı!

Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ikinci etap çalışmaları başladı. İkinci etapta ilk temelin beton dökülmesi çalışmalarına Belediye Meclis Üyeleri de katılarak incelemelerde bulundu.

2. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda son başvuru 27 Ocak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin talimatıyla üniversiteliler arasında 'çevre' farkındalığını artıracak önemli bir proje başlatılıyor.

2'nci Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenleyeceği “ II. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması ” başlıyor. Yarışma kapsamında öğrencilere toplam 150 Bin TL ödül dağıtılacak.

Kentsel dönüşümde “ekolojik modeli” hayata geçiriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme alternatif yeni bir model getiriyor.Ekolojik Yerleşim Birimleri modeline göre kentsel dönüşüme giren alanlarda tasarrufun arttırılması, karbon ayak izinin azaltılması planlanıyor.

Kentsel dönüşüm Türkiye'yi dönüştürecek!

Ticaret Odası'nın düzenlediği; 'Kentsel Dönüşüm Uzmanlığı' eğitim programında Kentsel Dönüşümün, Türkiye'yi dönüştürecek 'büyük bir fikir' ve 'İkinci kurtuluş savaşı' olduğu vurgulandı.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması'nda derece alan projeler belli oldu!

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması jüri değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 49 Projenin incelendiği toplantıda dereceye giren projeler belli oldu. Dereceye giren projelere 15 Ekim de İl Bank sosyal tesislerinde toplam 154 Bin TL ödül dağıtılacak.

Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması 30 Haziran'a uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının düzenlediği “Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması” 30 Haziran 2015 tarihine kadar uzatıldı. Yarışma kapsamında dereceye giren öğrencilere 154 Bin TL ödül verilecek.

İkinci Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması 2017 Haberi

İkinci Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması 2017

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen İkinci Ekoloji̇k Kentsel Tasarım Yarışması'nın ödül töreni̇ yapıldı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığının üniversiteler arasında Türkiye Çevre Koruma Vakfı ile düzenlediği ekoloji temalı kentsel tasarım yarışmasının ödül töreni bir otelde yapıldı. 


Bakanlığın Türkiye'nin herhangi bir yerleşmesinin, ekolojik yaklaşım ile planlama ve kentsel tasarım ilkeleri kapsamında belirlenmesine katkı sağlayacak fikirlerin alınması amacıyla başlattığı "II. Ekolojik Kentsel Tasarım Yarışması"na bu yıl 51 proje başvurdu. Ön elemeyi geçen 25 proje, 22 Nisan'da jürinin karşısına çıkarak sunumlarını yaptı.


Sunumlar sonrasında dereceye giren projeler jüri tarafından belirlendi.


Birinci olan yarışmacıya 40 bin, ikinciye 30 bin, üçüncüye 20 bin, ayrıca 8 kişiye 7 bin 500 lira olmak üzere toplam 150 bin lira ödül dağıtılan ödül töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çalışmalarını içeren tanıtım filmi ve...