20 / 04 / 2024

İmar barışı yıkım

İmar barışı yıkım

Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerini sıklaştırdı. Peki iptalden sonra vatandaşı nasıl bir süreç bekliyor?

İmar barışına aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan 519'u yıkıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca korunan alanlarda yapılan denetimlerde tespit edilen "İmar Barışı"na aykırı 4 bin 333 kaçak yapıdan şimdiye kadar 519'u yıkıldı.

İmar barışı başvurularında son 15 gün!

İmar Barışı başvuruları için son günlere giriliyor. Başvuru yapmak için son gün 15 Haziran. İmar Barışına toplam ne kadar başvuru yapıldı?

İmar barışı fırsatçıları yakayı ele verdi!

İmar Barışını su istimal eden fırsatçıların adresi turizm cenneti Kaş oldu. Kaş’ı talan eden fırsatçılar ise uydu takibinde yakayı ele verdi.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Çeşme'deki kaçak rezidans için yıkım kararı verildi!

Çeşme Belediyesi, CHP’li Meclis üyesi Aybars Yıldırım’ın imar barışından faydalanarak normal şartlarda 2 kat konut imarı olan alana yaptığı 29 ayrı bölümden meydana gelen 6 katlı rezidans için yıkım kararı verdi. 

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Fethiye'deki kaçak villaların yıkımı için harekete geçildi!

Fethiye'de imar barışına uygun olmadan inşa edildiği ileri sürülen kaçak inşaatlar yıkılıyor. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak olarak tespit edilen kaçak inşaatların yıkımı için harekete geçildi.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villa için yıkım kararı alındı!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edilen kaçak villa için yıkım kararı alındı. 

Muğla'daki 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının denetimlerinde Muğla'daki imar barışına aykırı yapılar tespit edilip, yıkımı gerçekleştiriliyor. Bodrum, Marmaris, Milas, Ortaca ve Fethiye başta olmak üzere tüm ilçelerde belirlenen 1584 kaçak yapının yıkımı tamamlanıyor.

Bodrum’da kaçak yapıların yıkımı devam ediyor!

Bodrum Gündoğan’da inşaatı durdurulan otelin yıkım işlemleri devam ediyor. İmar barışına aykırı yapı sayısında ilk sırada bulunan Muğla genelinde ise 1351 binanın yıkılacağı belirtildi...

Antalya’daki bin 810 yapı için yıkım kararı!

Antalya’da İmar Barışı ardından yapı denetimlerinin artmasıyla 227 yıkım gerçekleşti. Bin 810 yapı içinde yıkım kararı alındı.

Uzungöl’de kaçak yapı yıkımına tepki!

Trabzon Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan kaçak yapıların yıkımı devam ederken, Uzungöllü vatandaşlar eylemleri sürüyor. Yıkımlara tepki gösteren Uzungöl Platformu üyeleri seslerini Cumhurbaşkanına duyurmak için Ankara’ya gidiyor.

Uzungöl’de yıkım gerginliği!

Trabzon Uzungöl'de imar barışına uygun olmayan kaçak binaların yıkımı için ekipler gece yarısı operasyonuyla harekete geçerken, çıkan olaylarda çok sayıda vatandaş da gözaltına alındı.

Uzungöl'de yıkımı beklenen yapılara bakanlık incelemesi!

Uzungöl’de imar barışına uygun olmayan 118 yapının sahipleri, Çevre Şehircilik Bakanlığı'ndan bölgenin incelenmesi talebinde bulundu. Uzungöl Turizmciler Dernek Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, " Artık yıkım tartışmaları bitmeli ve tamamen turizme odaklanmalıyız" dedi…

Uzungöl'de tahliye süresi doldu! Yıkım nöbeti başladı!

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre 5 Ekim’de doldu. Ancak 118 yapı sahibinin yapıları boşaltmaması ve itirazları nedeniyle yıkımlar gerçekleşemedi.

İmar barışı yıkım Haberi

İmar barışı yıkım

Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerini sıklaştırdı. Mevcut olan Yapı Kayıt Belgeleri’nde yoğun iptaller de yaşanıyor. Fakat İmar Hukuku Uzmanı Av. Gökhan Bilgin, bu kararlara karşı mahkemeye başvurulabileceğini ve vatandaşların Yapı Kayıt Belgeleri’ni geri alabileceğini belirtiyor.

İmar Barışı düzenlenmesi dahilinde 81 şehirde başlatılan denetimler sonucu, mevzuata aykırı başvurular hakkında belge iptalleri ve yıkımlar başladı. İmar Barışı amacıyla yaklaşık olarak  10 milyon yapı için başvuru yapıldı. Bu başvuruların yaklaşık olarak 2.5 milyonunun iptal edilmesi bekleniyor. Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapılar, kaçak yapı statüsüne girdiğinden ilgili yapılar yıkım ve para cezasıyla da karşı karşıya kalıyor.

İptalden sonra vatandaşı nasıl bir süreç bekliyor?

Yapı Kayıt Belgesi’nin iptaline ilişkin verilen karar bir idari işlem olup, bu karara karşı ilgili valiliğin olduğu yerdeki...