24 / 04 / 2024

imar iskan blokları kentsel dönüşüm 2019

imar iskan blokları kentsel dönüşüm 2019

TOKİ, İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan İmar İskan Blokları'nı kentsel dönüşüm kapsamında yıkıp yeniden inşa edecek. Peki söz konusu alanda yıkım ne zaman başlayacak?

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ümraniye ilçesi, Sancaktepe - Sarıgazi Türkiş Blokları Metro Hattı Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 22.12.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Yapı denetiminden geçmeyen binalara iskan veriliyor! İmar barışında sıkıntı var!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisler Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yapı denetiminden geçemeyen binaların imar barışından iskan aldığına dikkat çekti. İşte Nazmi Şahin'in o açıklamaları...

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları'nın temeli atıldı!

Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. Törene katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalar yaptı.

Şişecam Blokları Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Güngören Şişecam Blokları rezerv yapı alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesine Yönelik 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz'un imar ve iskan sorunu çözülecek mi?

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Beykoz'un imar ve iskan sorununa dikkat çekti...

Kısmi iskan İmar Kanunu!

Bir inşaatın tamamlanmasından sonra kullanılabilmesi için iskan belgesi alması gerekiyor. Kısmi iskan İmar Kanunu nedir? Kısmi iskan nasıl ve nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

Yavuz Ağıralioğlu: Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek ciddiyet lazım!

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Giresun'da yaşanan sel felaketine ilişkin, "Dere yataklarında imar, iskan işlerini kontrol edebilecek, daha önce verilmiş imar, iskan izinlerini kaldırıp güvenli bölgelerde insanların yaşamasını temin edebilecek bir ciddiyet lazımdır" dedi...

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

İmar barışı ödemeleri ne zaman sona eriyor?

Türkiye genelinde 31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş yapıların imara aykırılık ve iskan sorununu çözmesi amacıyla çıkarılan İmar Barışı’na başvuru 15 Haziran’da sona ermişti. Peki imar barışı ödemeleri ne zaman?

imar iskan blokları kentsel dönüşüm 2019 Haberi

imar iskan blokları kentsel dönüşüm 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi'nde yer alan ve İmar İskan Blokları olarak anılan sahada kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor.

1.072 konut yenilenecek

İmar İskan Blokları'nda yer alan 1.072 daire TOKİ tarafından yenilenecek.

Söz konusu alan 1969 yılında Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edildi ve bu bölge 1970-1980 yılları arasında yapılaşmış bir bölge. Bölgedeki depreme karşı dayanıksız olan yapıların yerinde dönüşüm ilkesi ile dönüştürülmesi amaçlanıyor. 

TOKİ, İmar İskan Blokları'ndaki hak sahipleri ile yapıları karşılığında, alanda üreteceği konutlardan vermek üzere uzlaşma görüşmelerine devam ediyor. 

Yıkım ne zaman?

TOKİ yetkilerinden aldığımız bilgilere göre, yıkım tarihi henüz net değil. Hak sahipleri ile TOKİ arasında yapılan görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler sonrasında anlaşma yapılacak ve TOKİ yıkım çalışmaları tüm anlaşmalar tamamlandığında...