19 / 04 / 2024

inşaat malzemeleri sanayi endeksi 2020

inşaat malzemeleri sanayi endeksi 2020

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevrelerince dikkate alınarak izlenen aylık sektör raporunu yayınladı. Rapora göre, 2020 yılında inşaat malzemeleri sanayisi yüzde 1-2 oranında büyüme bekliyor.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdü!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun Mayıs 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretiminin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,2 büyüdüğü belirlendi. İşte raporda yer verilen tüm veriler...

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi tam 7 alt sektörde arttı!

Türkiye İMSAD Aylık Sektör Raporu’nun merakla beklenen Nisan 2023 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi bu yılın şubat ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 10,3 oranında azaldı. 

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 3,4 azaldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, 2022 yılının ilk iki çeyreğinde yükseliş gösteren inşaat malzemeleri sanayi üretimi, temmuz, ağustos, Eylül'de üst üste düşerek 3. çeyreği yüzde 3,4’lük kayıpla tamamladı. 

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2021'i gerileme ile kapattı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Aralık 2021 verileri yayınlandı. Bileşik Endeks, Aralık'ta 1,45 puanlık düşüşle 76,93 puana gerileyerek, mevsimselliğin de etkisiyle yılı gerileme ile tamamladı.  

Avşin 1 İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avşin 1 İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da  2 milyon TL sermaye bedeli ile Serhat Çiftçi tarafından kuruldu.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül 2021'de ne oldu?

Resmi olarak açıklanan Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Eylül ayı sonuçlarına göre; Eylül ayında inşaat malzemeleri sanayisinde  faaliyetler yüksek büyüme gösterdi.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi 7 ayda yüzde 27,5 arttı!

Merakla beklenen ‘Türkiye İMSAD Eylül 2021 Sektör Raporu’na göre İnşaat malzemeleri sanayi üretimi 2021'in 7 ayında yüzde 27,5 artış gösterdi...

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47 yükseldi! 

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. açıklanan rakamlara göre; inşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47 artış kaydetti.

İnşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47,3 arttı!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. açıklanan rakamlara göre; inşaat malzemeleri sanayi üretimi yüzde 47,3 artış kaydetti.

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi yüzde 0.83 arttı! 

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Mart ayında yüzde 0,83 artış kaydederek 77,01 puana ulaştı. 

İnşaat malzemeleri sanayisi 2020'de yüzde 9.1 büyüdü!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporuna göre, inşaat malzemeleri sanayi üretimi 2020'yi 2019'a göre yüzde 9,1 büyüyerek kapattı. 

Öztoprak Çatı İzolasyon Yapı İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztoprak Çatı İzolasyon Yapı İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Ercan Öztoprak tarafından kuruldu.

Yesmeliler İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yesmeliler İnşaat Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Şevket Yesmesliler tarafından kuruldu.

inşaat malzemeleri sanayi endeksi 2020 Haberi

inşaat malzemeleri sanayi endeksi 2020

‘Türkiye İMSAD Aralık 2019 Sektör Raporu' yayınladı. Rapora göre, 2020 yılında inşaat malzemeleri sanayisinin yüzde 1-2 oranında büyümesi bekleniyor. Büyümenin temel belirleyicisi olarak yurtiçi talep görülürken, ihracatın da 23 milyar dolara ulaşacağı düşünülüyor.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD)’nin, sektörün çatı kuruluşu olarak hazırlanan ‘Aralık 2019 Sektör Raporu’nda şu tespitler yer aldı:

İnşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinde geçtiğimiz yıl yaşanan daralma beklentilerin üzerinde yaşandı. Buna göre, ekonomide 2018'de oluşan olumsuz gelişmelerden en çok etkilenen sektörler inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisi oldu.

Yeni ekonomi programı ile yüzde 5 ekonomik büyüme beklendiği 2020 yılında, büyümenin temel belirleyicisi olarak yurtiçinden talep gelmesi bekleniyor. 2020 yılında özel tüketim harcamaları ile özel yatırım harcamalarında büyüme bekleniyor. Ancak hane halkları ile özel sektörün mevcut borçluluk seviyeleri itibarıyla büyümelerin hedeflerin altında kaldığı...