29 / 03 / 2024

ipoteğin terkini

ipoteğin terkini

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ipoteğin terkini nedir? İpoteğin terkini nasıl olur?

İpoteğin terkini nasıl yapılır?

İpoteğin terkini nasıl yapılır? İpoteğin terkini diğer bir deyişle kaldırılması konusu nasıl gerçekleşiyor? İpoteğin terkini dava dilekçesi nasıl oluyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

İpoteğin terkini davası!

İpoteğin terkini davası alacağın sona ermesine rağmen alacaklının terkin işlemini yerine getirmemesi halinde açılabilir. Taşınmazın maliki bu dava ile tapu ipoteğinin kaldırılmasını (fekkini) talep edebilir...

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

Konut kredisi alan kişiler kredi borcunu tamamen ödediğinde evin üzerindeki ipoteğin kaldırılması için banka tarafından fek yazısı alıyor. Peki, fek yazısı harcı alınıyor mu, ne kadar?

İpotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Taşınmaz mal tapularına konulan ipotekler banka veya finans kurumunun terkin için yazdığı yazı ile terkin edilebiliyor. Peki, ipotek terkini ücreti 2022 ne kadar?

Fed konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

ABD Merkez Bankası (Fed), hanehalkları ve işletmelere kredi akışını desteklemek için Hazine kağıtlarıyla konut ve ticari olmak üzere ipoteğe dayalı menkul kıymet alımını sürdürecek.

Konut kredisinde ipotek kaldırma!

Bankadan kredi çekildiğinde satın alınan konut bankanın teminatı oluyor. Kredi bittiğinde ise ipoteğin evin üzerinden kaldırılması gerekiyor. 

Arsadaki ipoteğin kalkması durumunda borçlu borcundan kurtulur mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında 'Dedem arsasını müteahhide verdiğinde müteahhit ‘iskan izni alsın’ diye evi ipotek etmiş. Bugüne kadar da iskan alınmadı, şimdi ipoteğin çözülmesi için ısrarcı oluyorlar. İpoteği çözersek müteahhidin borcundan vazgeçmiş olur muyuz?' sorusunu yanıtladı

Mistral İzmir Çarşı ipotek açıklaması!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Mistral İzmir Çarşı projesi üzerinde tesis edilmiş olan ipoteğin fekki ve yeni ipotek tesisi hakkında açıklama yaptı.

İnşaat teminat ipoteği örneği!

Arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaat teminatı istenebiliyor. İşte inşaat teminat ipoteği örneği!

İnşaat teminat ipoteği fekki!

İnşaat teminat ipoteği, arsa payı karşılığı olarak yapılan inşaatlarda müteahhitin payına düşen bağımsız bölümlerin üzerine konuluyor. Peki, inşaat teminat ipoteği fekki nasıl olur?

İnşaat teminat ipoteği nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde arsa sahibi, müteahhit kişi veya firmadan teminat isteyebiliyor. Söz konusu teminat işlemi; teminat mektubu veya inşaat teminat ipoteği ile sağlanabiliyor.

Konut kredisi ödendiği halde ipotek kalkmazsa ne yapılır?

Banka, müşterisine konut kredisi kullandırdı. Kredi ödendi; ancak ipotek kaldırılmadı. Banka, ipoteğin kaldırılması için müşteriden para isteyince zararlı çıktı.

İpoteğin kaldırılması davası nerede açılır?

Bir taşınmazın tapusu üzerine ipotek konularak, alacaklı borcunu güvence altına almış oluyor. Borç ödendikten sonra bu ipotek tapudan kaldırılabiliyor. Peki, ipoteğin kaldırılması davası nerede açılır? İşte yanıtı..

Eş onayı olmadan eve konulan ipotek geçerli sayılır mı?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eş rızası alınmadan aile konutu üzerine yaptırılan ipoteğin geçersiz sayılacağına hükmetti. Kararda,konutun sahibi eşin, evdeki yaşantıyı güçlüğe sokacak biçimde, gayrimenkulu ipotek ettiremeyeceği kaydedildi.

ipoteğin terkini Haberi

ipoteğin terkini

İpoteğin terkini nedir?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. 


İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmez. Borçlunun teminat gösterdiği herhangi bir taşınmazın tapusuna ipotek konulabiliyor.


Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştirilir ve tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını korur. Peki, ipoteğin terkini nedir? İpoteğin terkini nasıl olur?


İpoteğin terkinini isteme hakkı

Alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir. Borçtan şahsen sorumlu olmayan rehinli taşınmaz maliki, borçluya ait koşullar içinde borcu ödeyerek taşınmazın üzerindeki ipoteğin kaldırılmasını isteyebilir. Alacak, borcu ödeyen malike geçer.


İpoteğin terkini dava dilekçesi:


...............  MAHKEMESİNE


DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALI :

KONU        ...