25 / 04 / 2024

ipotek kaldırma işlemi

ipotek kaldırma işlemi

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

İpotek kaldırma işlemi için gerekli belgeler!

Kullanılan veya kullanılacak kredilerin güvencesi için bir taşınmazın teminat olarak gösterilmesine ipotek deniyor. Konut üzerindeki ipoteğin kaldırılabilmesi için bazı belgeler gerekiyor. İşte, ipotek kaldırma işlemi için gerekli belgeler!

İpotek kaldırma işlemi kaç gün sürer?

Konut kredisi kullandırımlarında istisnasız tüm bankalar kredi kullandırılan konutun tapusu üzerine ipotek koyduruyor. Peki, konut üzerindeki ipotek nasıl kaldırılır? İpotek kaldırma işlemi kaç gün sürer?

İpotek fek yazısı nereden alınır?

Taşınmaz üzerinde ki ipoteğin kaldırılması için ipotek fek yazısının alınması gerekiyor. İpotek fek yazısı ücretinin kanunen bir geçerliliği bulunmuyor. Peki, ipotek fek yazısı nereden alınır?

Banka ipoteği nasıl kaldırır?

Mevcut veya ileride açılacak kredilerin teminatını oluşturmak için, belirli bir taşınmazın teminat gösterilmesine ipotek deniyor. Peki, borcu biten evin üzerinden banka ipoteği nasıl kaldırır?

İpotek kaldırma işlemi!

Tapudan ipotek kaldırma işlemi aldığınız evin kredi taksitlerinin tamamının ödenmesi sonucunda bankaya yapılan ipoteğin kaldırılması başvuru ile yapılıyor. İpotek kaldırma işlemi için bankadan alınan ipotek fek yazısı tapu sicil müdürlüğüne veriliyor...

İpotek kaldırmak için gerekli evraklar!

İpotek kaldırmak için gerekli evrakların başında kredi borcunun bittiğine dair bankadan alınacak olan ipotek fek yazısı oluyor. Bu yazıyla birlikte tüketicinin tapu dairesine giderek başvuruda bulunması gerekiyor...

Ev tapusu olanlar dikkat! Bu işlemi yapmayanların ellerinden tapuları gidecek! Elinizi çabuk sayılı günler kaldı!

Kendine ait evi olanlara duyuru yapıldı. Eğer bu işlemi yapmazsanız, elinizden tapunuz gidecek. İşte detaylar!

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor!

Türkiye'yi sarsan depremin en çok hasar verdiği iller arasında yer alan  Hatay'da yarın enkaz kaldırma çalışmaları başlıyor. Enkazdan halen canlı çıkan vatandaşlar olması nedeniyle tartışılan enkaz kaldırma çalışması Hatay Valiliği'nin resmi internet sitesinde yer aldı.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Tapudaki ipotek nasıl kalkar?

Ödenmesi taahhüt edilmiş borçları güvence altına almak için taşınmazların üzerine ipotek koyulur. Peki, tapudaki ipotek nasıl kalkar? Tapudaki ipoteği kaldırma işlemi nasıl yapılır? Tapu ipoteği kaç günde kalkar?

Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipoteğin kaldırılması, borcun tamamının ve eksiksiz ödenmesiyle birlikte mümkün oluyor. Peki, Tapudaki ipotek nasıl kaldırılır? Tapuda ipotek kaldırma işlemi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Rusya'nın meyve-sebze ihracatı yasağını kaldırma kararı fiyatlara nasıl yansıdı? İşte 8 Nisan 2022 fiyat listesi

Rusya, yaş meyve-sebze ihracatındaki yasakları kaldırma kararı aldığı haberi sektörü sevindirdi. Peki bu durum tüketiciye nasıl yansıyacak? Sebze meyve fiyatları artacak mı? Güncel sebze meyve fiyatları kaç TL? İşte Migros, 101, Carrefoursa 8 Nisan 2022 fiyat listesi.

Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler...

Hisseli tapu ayırma işlemi genellikle miras kalan tarla ve arsalar için hak sahipleri tarafından yapılmaktadır. Hisseli tapu nasıl bölünür? Hisseli tapu ayırma işleminde yapılması gerekenler nelerdir? İşte ayrıntılar

Tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

İpotek fekki olarak da bilinen tapudan ipotek kaldırma işlemi için belli masraflar ödeniyor. Peki, tapudan ipotek kaldırma ücreti 2022 ne kadar?

Tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021!

Kimi zaman karşın borcun ödendiği durumda fek yazısını alamayan kimseler ipotek fekki için dava açabiliyor. Bu dava Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. İşte tapu ipotek kaldırma dilekçesi 2021 örneği...

Kartal'da enkaz kaldırma ve arama çalışmaları sona erdi!

Kartal'da 14 kişinin yaralandığı, 21 kişinin hayatını kaybettiği binanın enkaz kaldırma ve arama çalışmaları tamamlandı. Binanın etrafındaki riskli binanında yıkımı sona erdi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda enkaz kaldırma çalışması yapılacak!

uzey Marmara Otoyolu'nda iş kazasının meydana geldiği alanda yapılacak olan incelemelerin ardından enkaz kaldırma ve temizlik çalışmaları yapılacak.

Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma kararı!

Küçük Su İşleri Projesi Kapsamındaki Hatay Asi Nehri Seddesi İşi için acele kamulaştırma işlemi yapılacak..

Fu Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi!

67 finans kurumunun vekaletini taşıyan Fu Gayrimenkul 1.2 milyon ipotek işlemi gerçekleştirdi. 2005 yılından faaliyette olan Fu Gayrimenkul arsanın, dairenin tapusunu inceliyor.

ipotek kaldırma işlemi Haberi

ipotek kaldırma işlemi

Konut kredisi kullanarak ev satın aldığınız takdirde kredinin vadesi bitene kadar gayrimenkul, banka tarafından ipotek altına alınıyor. Bu uygulama, konut kredisi kullanan kişinin borcunu ödeyememesi durumuna karşı bankanın aldığı bir tedbir olarak karşımıza çıkıyor. 

Kredi ile gayrimenkul satın alan kişi bankaya olan tüm borçlarını ödediği takdirde gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırılıyor. Ancak ipoteğin kaldırılabilmesi için öncelikli olarak bankanın ipotek fek yazısı hazırlaması gerekiyor.  


 
Fek yazısının alınması için öncelikle bankaya dilekçe verilmesi gerekiyor. Dilekçe alındıktan sonra bankalardan alınan fek yazısının noterde onaylatılması da gerekli oluyor. Ardından fek yazısının en geç 1 sene içerisinde Tapu Sicil Müdürlüğü’nde işletilmesi gerekiyor. İpotek fek edildikten sonra konut kredisi ile alınmış olan gayrimenkulün üzerindeki ipotek resmi olarak kaldırılmış oluyor.

Fek yazısı, evini konut kredisi kullanarak almış...