19 / 04 / 2024

İrtifak hakkı tesisi için gereken belgeler

İrtifak hakkı tesisi için gereken belgeler

İrtifak hakkı tesisi için gayrimenkulün bulunduğu il defterdarlıklarına, mal müdürlüklerine ve Maliye Bakanlığına başvuru yapılabiliyor. Başvuru için bazı belgeler gerekli oluyor. Peki, irtifak hakkı tesisi için gerekli belgeler neler?

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Oturma hakkı tesisi 2022!

Sükna hakkı olarak da bilinen oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini veren bir haktır. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Kat irtifakı tesisi harcı 2022!

Bir arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı kat irtifakı ile sağlanıyor. Peki, kat irtifakı tesisi harcı 2022 ne kadar?

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Bursa Nilüfer'de üst hakkı tesisi kurularak kiralama ihalesi!

Bursa İli Nilüfer Belediye Başkanlığı, Gümüştepe Mahallesi'ndeki 19 bin 3 metrekarelik parsel üzerinde 15 yıl süreli üst hakkı tesisinin kurularak kiralanması işi ihale ediyor.

Hakkari Çukurca'ya turizm tesisi yapılacak!

Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde daha önce polis ekiplerinin nöbet noktası olarak kullandığı 1600 rakımdaki Bayrak Tepe'de tam donanımlı dev bir turizm tesisi kurulması planlanıyor. 

Arnavutköy Küçük Sanayi Tesisi Projesi hazır!

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı Haraççı’ya inşa edilecek olan olan Küçük Sanayi tesisi hakkında da bilgi verdi.

Uludağ Üniversitesi'nden akademik yaşam alanı irtifak hakkı ihalesi!

Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından akademik yaşam alanı irtifak hakkı tesisi ihale ediliyor. İhale için teklifler en son 11 Haziran'da verilebilecek..

Trakya Üniversitesi 4 bin 500 kişilik yurt yaptırıyor!

Trakya Üniversitesi, 4 bin 500 kişilik öğrenci yurtları ve sosyal tesisleri yapım işi irtifak hakkı tesisi ihale ediyor. İhale 29 Mayıs'ta gerçekleşecek..

Kaynaşlı Belediyesi'nden 29 yıllık üst hakkı ihalesi!

Kaynaşlı Belediyesi, Kumluca Mahallesi'ndeki 1.055 metrekarelik parsel üzerinde sınırlı ayni hak (üst hakkı) tesisi ile inşaat yapım işi ihale ediyor...

Çukurova Üniversitesi Sarıçam'da yurt yaptırıyor!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Sarıçam'a bağlı Balcalı Mahallesi'nde yurt yaptırıyor. Yurt inşa ve irtifak hakkı tesisi ihalesi için teklifler 18 Nisan'a kadar verilebilecek..

Çukurova Üniversitesi öğrenci yurdu ihalesi iptal edildi!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrenci yurdu inşa edip kredi ve yurtlar kurumuna kiralanmak üzere irtifak hakkı tesisi ihalesi iptal edildi..

Akçakoca Belediyesi'nden 5 yıllığına intifa hakkı ihalesi!

Akçakoca Belediye Başkanlığı, 5 yıllığına intifa hakkı tesisi işlemi ihale ediyor. İhale, İhale 11 Ocak 2018 Perşembe günü yapılacak..

İrtifak hakkı tesisi için gereken belgeler Haberi

İrtifak hakkı tesisi için gereken belgeler

İrtifak hakkı tesisi için gerekli belgeler!


İrtifak hakkı Medeni Kanun ve ilgili diğer kanunlarla tanımlanan hakların, ilgili taşınmaz malların harita ve belgelerinde gösterilmesi ve tescili için yapılması gereken işleme deniyor. 


İrtifak hakkı, bir taşınmaz mal üzerine, diğer bir gayrimenkul veya şahıs lehine kurulan ve hak sahibine sınırlı bir yararlanma sağlayan hak olarak tanımlanıyor.  Söz konusu hak tapuya şeh edilebiliyor.


Taşınmaz lehine irtifak hakkı, bir taşınmaz üzerinde diğer bir taşınmaz lehine konulmuş bir yük olup, yüklü taşınmazın malikini mülkiyet hakkının sağladığı bazı yetkileri kullanmaktan kaçınmaya veya yararlanan taşınmaz malikinin yüklü taşınmazı belirli şekilde kullanmasına katlanmaya mecbur kılıyor.  İrtifak hakkı talebinde bulunan kişinin, talebbinin kabul edilmesi sonucunda  Kadastro Müdürlüğü tarafından bazı belgeler isteniyor. İrtifak hakkı tesisi için gereken belgeler aşağıda yer alıyor.


İrtifak hakkı tesisi...