24 / 04 / 2024

iskoçya arazi satışı

iskoçya arazi satışı

Türkiye'de, İskoçya'nın batı kıyısındaki tarihi Glencoe Bölgesi'nden 1 metrekarelik arazi alarak lady ve lord unvanına sahip olan 52 bin 500 kişi bulunuyor.

Yabancıya gayrimenkul satışında hedef değişti!

Türkiye’nin yabancıya konut satışında büyük pay sahibi Çin'in, Türkiye’deki gayrimenkul alımı 2021’de yavaşladı. Peki yabancıya konut satışlarında neler hedefleniyor?

Yabancıya konut satışında Temmuz rekoru!

TÜİK Temmuz 2021 konut satış verilerine göre; yabancıya konut satışları 2020 Temmuz'a göre yüzde 64 arttı ve 4.495 oldu. 2019'daki 4 bin 192 adet rakamını aşarak yabancıya satışta tüm zamanların en yüksek Temmuz satışı kaydedildi. 

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Konut satışları Haziran ayında büyük çıkış yakaladı. Satışları önceki aya oranla yüzde 127 artış sağlarken ilk 6 ayda yabancıya konut satışında tüm zamanların rekoru kırıldı! 

Yabancıya konut satışında şartlar değişecek mi?

TBMM'ye sunulan Türk Vatandaşlığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında yabancıya konut satışında şartların değişmesi öngörülüyor.

O ilde yabancıya konut satışı yüzde 27 arttı!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada Antalya'da yabancıya konut satışının yüzde 27 arttığını söyledi.

Yabancıya konut satışında rekor bekleniyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Ömer Faruk Akbal yaptığı açıklamada yabancıya konut satışında rekor beklediklerini belirtti.

Cansu Dere Marmaris'ten 1.2 milyon TL'ye 2 arazi satın aldı!

Tatil için sık sık Marmaris’e giden güzel oyuncu Cansu Dere, bölgeden 2 adet arazi satın aldı. Dere, araziler için 1 milyon 200 bin TL ödedi...

Yabancıya konut satışı 2021'in ilk çeyreğinde katlandı!

Kovid-19 salgını önlemleri ve kış mevsimine rağmen 2021'in ilk 4 ayında yabancıya konut satışı yüzde 19 arttı ve 14 bin adede yaklaştı. Gayrimenkul sektörü temsilcileri, konut satışlarının yaz aylarında artacağını öngörüyor. 

Elon Musk roket fırlatmak için Boca Chica'da arazi satın aldı!

Tesla CEO'su milyarder iş insanı Elon Musk roket fırlatma denemeleri yapmak için Boca Chica'da arazi satın aldı. Bölgede yaşayan köylüler ise bu durumdan şikayetçi. 

Antalya'da martta yabancıya konut satışı yüzde 52 arttı!

Turizmin gözde şehri Antalya'da mart ayında yabancıya konut satışı geçtiğimiz yılın mart ayına oranla yüzde 52'lik artış göstererek 889 oldu.

Yabancıya konut satışında rekor kırıldı!

Mart ayı konut satış rakamları açıklandı.  Konut satış rakamlarını değerlendiren Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, kent genelinde yabancıya konut satışında Mart ayı rekorunun kırıldığını dile getirdi. 

2B arazi satışı 2021!

2B arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Peki bu yıl 2B arazi satışları başladı mı? İşte 2B arazi satışı 2021...

Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla mı sınırlı kaldı?

Dünya gazetesi köşe yazarı Talip Aktaş bugünkü yazısında doğrudan yabancı yatırımları​​​​​​​nı kaleme aldı. İşte Aktaş'ın "Doğrudan yatırım, yabancıya konut satışıyla sınırlı kaldı" başlıklı o yazısı...

iskoçya arazi satışı Haberi

iskoçya arazi satışı

İskoçya'nın dünyaya tanıtılması ve doğal yaşamının korunmasına destek olunması için hayata geçirilen proje kapsamında, ülkenin batı kıyısındaki tarihi Glencoe Bölgesi'nden yaklaşık 1 metrekarelik arazi satın alanlar, lord ve lady unvanına sahip oluyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Uluslararası İlişkiler alanında lisans eğitimi almak amacıyla 11 yıl önce İngiltere'ye giden Fırat Kurtoğlu, İskoçya'ya yaptığı bir seyahat sırasında, bu ülkede hayata geçirilen arazi satışı projesini öğrendi. 

Kurtoğlu, ilk önce kız arkadaşına orijinal bir hediye vermek için 1 metrekarelik arazi satın aldı. Kız arkadaşına bu sayede lady unvanını kazandıran Kurtoğlu, daha sonra kendisi de aynı yöntemle arazi satın alarak lord oldu. 

Eğitimini bitirdikten sonra Türkiye'ye dönen Kurtoğlu, 2012'de dünyanın en sıra dışı hediyelerinin satışının yapıldığı bir internet sitesi kurdu.

Bu şirket üzerinden İskoçya'daki arazi...