28 / 03 / 2024

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu, önergesini Dönemin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatna Güldemet Sarı'ya iletti.

İstanbul'un mülkiyet sorunu mecliste konu oldu!

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'un bazı ilçelerindeki Hazine arazilerinin kullanımı ile İstanbul'un bazı ilçelerinde uygulanan ecrimisil bedellerine ilişkin 2 ayrı soru önergesi hazırladı. .

Bathonea Antik Kenti için soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'un Avcılar ve Küçükçekmece ilçelerindeki arkeolojik kazılara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu sorularını dönemin Kültür Ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a sordu.

TOKİ'nin İÜ yerleşkelerine konut yapacağı iddiası mecliste!

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul Üniversitesi'nin Cerrahpaşa, Çapa ve Avcılar yerleşkeleri konusunda TOKİ ile imzalanan protokole ilişkin soru önergesi hazırladı..

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan Kanal İstanbul eleştirisi! 

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik eleştirilerde bulundu. 

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

İsmail Tatlıoğlu: Kanal İstanbul'un kamu kaynakları ile finansa edilmesi doğru değil!

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu...

İsmail Tatlıoğlu: Kanal İstanbul Projesi'ne itirazımız var!

İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu düzenlediği basın toplantısında gündemden düşmeyen Kanal İstanbul Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu...

TBMM ana binasında yapılan tadilatlar mecliste konu oldu!

TBMM Ana Bina'da yapılan tamirat ve tadilatlar ile ilgili iddialar meclise taşındı. Konu hakkında soru önergesi hazırlayan CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, sorularını Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a sordu..

Maltepe'deki özelleştirilen Karayolları arazisi mecliste konu oldu!

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki bir arazinin imar planında yapılan değişikliğe ilişkin sorunlar meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili olarak İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi soru önergesi hazırladı..

Tarım alanlarının kullanımına ilişkin 10 sorun meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, ülkemizdeki tarım alanlarının toplulaştırılmasına ve tarım alanlarının kullanımına ilişkin soru önergesi hazırladı. İlgezdi 10 soruya yanıt aradı..

Kadıköy, Maltepe, Kartal, Tuzla sahil bandında deniz dolgusu yapılacak mı?

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un bazı ilçelerinde deniz dolgusu yapılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

İşgücü Kanun Tasarısı mimarları işsiz mi bırakacak?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Uluslararası İşgücü Kanun Tasarısı hakkında konuştu. Yarkadaş, “Tasarı mühendis ve mimarları düşük ücrete ve işsizliğe terk edecek. Yüzbinlerce işsizin bulunduğu sektöre yenileri eklenecek”dedi.

Beyoğlu'nun riskli alan kararı Meclis gündeminde!

İstanbul Beyoğlu’nun bazı mahallelerinin riskli alan ilan edilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu soru önergesini Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sundu.

İkitelli Şenevler Cami açıldı!

Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapımı üstlenilen bin 500 kişilik İkitelli Şenevler Cami’nin açılışı bayram namazıyla gerçekleştirildi. Açılışa AK Parti İstanbul Milletvekili Halis Dalkılıç da katıldı...

İstanbul'da 11 bin dönüm toplanma alanı imara açıldı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin,"1999 depremi sonrası İstanbul'da belirlenen 11 bin dönüm toplanma alanının büyük bölümü imara açıldı. 500'e yakın kamu alanı kentsel dönüşümün dışında bırakıldı. " dedi.

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu Haberi

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu


İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Aksu, önergesini Dönemin Çevre Ve Şehircilik Bakanı Fatna Güldemet Sarı'ya iletti.


Marmara bölgesi ve İstanbul'un ciddi bir deprem riski altında olduğunu söyleyen Aksu önergesinde "İstanbul’da yakın zamanda deprem tehlikesi olduğu bilim adamlarınca dile getirilmektedir." dedi. Buna bağlı olarak İstanbul'da yaşanması muhtemel deprem karşısında alınan önlemlerin neler olduğunu sordu.


Aksu'nun soruları


1. İstanbul il sınırlarını kapsayan bir afet bölgesi ve jeolojik açıdan uygun olmayan alanları belirleyen mikro bölgeleme çalışması var mıdır?


2. İstanbul’un tamamı için bir risk analizi ve master plan çalışması mevcut mudur? Riskli alanlar belirlenirken yapı stoku kalitesi ve afet bölgesi olup olmaması ne kadar dikkate alınmaktadır?


3. Deprem ya da sel felaketi karşısında uygulanabilecek bir...