18 / 04 / 2024

iyon akü fabrikası

iyon akü fabrikası

yiğit Akü firması, elektrikli araçlarda kullanılmak üzere Türkiye'nin ilk iyon akü fabrikasını kuracak. Fabrika, Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde olacak

Yiğit Akü 15 milyon dolarlık yatırımla ilk iyon akü fabrikasını kuracak!

Yiğit Akü Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'nin ilk iyon akü fabrikasını kuracak...

Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'ın müteahhidine iflas kararı! Kamyon fabrikası arazisi ailenin malvarlığını tüketti

İstanbul'un en değerli bölgesinde önceden kamyon fabrikası olan araziye inşa edilen Çiftçi Towers'ın akıbeti mük sahiplerini zora soktu. 2011 yılında yapımına başlanan ancak henüz tamamlanamayan Çiftçi Towers’ın yapım şirketi Çiftçi Gayrimenkul iflas etti.

Hükümetten flaş yüzde yüz elektrikli TOGG adımı! Vergi sıfırlandı

Sanayi ürünlerinin ithalatında yüzde sıfır vergi uygulanmak üzere ilave tarife kontenjanı açıldı. Bu kapsamda vinil asetat, tolüen diamin ve polieter polyol, alüminyum alaşımlı levha ve lityum-iyon akümülatör için gümrük vergisi sıfırlandı. Peki bunun TOGG'la ne ilgisi var? İşte ayrıntılar...

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında sürdürülebilirlik başarısı! 

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında KGS tarafından bağımsız online denetim yapıldı ve fabrika ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Uluslararası Sürdürülebilirlik Belgesi’ni kazandı...

TBMM Genel Kurulunda "Tank Palet Fabrikası"yla ilgili tartışma!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda CHP ile AK Parti milletvekilleri arasında "Tank Palet Fabrikası" ile ilgili tartışma yaşandı...

Bosch'un Manisa'daki 40 Milyon TL’lik fabrikası açıldı!

Bosch'un Manisa'daki 40 Milyon TL’lik fabrikası açıldı. Açılışta konuşan Bosch Termoteknik Türkiye Ticari İşler Genel Müdürü Akın Kazak, 'Aralık 2016’da açılan İnovasyon Merkezi yatırımımızı bu sene Lojistik Merkezimiz ile güçlendiriyoruz.' dedi.

Tank Palet Fabrikası'nın arazisi devletin kalacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Tank Palet Fabrikası ile ilgili alınan karara ilişkin, ''Tank Palet'in arazisini de kimseye peşkeş çekmiyoruz, orası yine devletin kalmaya devam ediyor'' dedi. 

Akın Tekstil ve İBB Bakırköy arazisi için uzlaşamadı!

Akın Tekstil'in bir dönem üzerinde fabrikasının bulunduğu Bakırköy Osmaniye'deki 51 bin metrekarelik arazi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 3 yıldır devam eden alım görüşmelerinden sonuç çıkmadı.

Arçelik'in akıllı fabrikasının inşası için kredi desteği!

Arçelik'in Romanya’daki iştiraki Arctic çatısı altında inşa edilen fabrikası için kredi desteği geldi. Firma, Avrupa Yatırım Bankası’yla (AYB) 68 milyon Euro’luk kredi anlaşması imzaladı.  

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

AK Parti şeker fabrikalarının satışından olumsuz etkilenmedi!

Seçim öncesi tartışmalara neden olan 13 şeker fabrikasının özelleştirilmesi sandıkta AK Parti’ye oy kaybettirmedi. Bu fabrikaların bulunduğu 11 ilden 9’unda iktidarın oyu yükseldi.

İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının akıbeti TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'deki eski Sümerbank fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne devrine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Hadımköy'e 30 bin metrekarelik ekmek fabrikası geliyor!

1978'de Edirnekapı'da faaliyete başlayan fabrikanın artık ihtiyaçları karşılamadığını belirten AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, 30 bin metrekarelik alan üzerinde modern bir ekmek fabrikası kuracaklarını söyledi.

İBB Hadımköy'de ekmek fabrikası kuracak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan Halk Ekmek aracılığıyla Hadımköy'de modern bir ekmek fabrikası yapılacağını söyledi..

iyon akü fabrikası Haberi

iyon akü fabrikası


Yiğit Akü'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 milyon dolarlık yatırım, 10 bin 600 metrekarelik alan üzerinde yapılacak. 


Yiğit Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender, fabrikada kullanılacak makinelerin değerinin 5 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, makinelerin Haziran ayında Türkiye'ye geleceğini belirtti.


Üretim bandında 30 kişilik bir ekibin görev yapacağını ifade eden Büyükkalender şu şekilde konuştu:


2013 yılında 500 bin hücre/yıl olarak üretime başlanacak. 2014 yılı ortalarında ise 1,5 milyon hücre/ yıl kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz.


Fabrikanın elektrikli binek araçlar, laptoplar, elektrikli bisikletler, elektrikli otobüsler gibi araçlar için pil üreteceğini bildiren Büyükkalender sözlerine şöyle devam etti:


Dünyanın otomotiv üssü Türkiye ise, sektör, elektrikli araçlar için değişim ve dönüşümü gerçekleştirmeli. Elektrikli araçlarda akü, geleneksel durumun aksine, aracın en önemli parçası haline geldi. Türkiye;nin geleceğinde çok önemli bir kilometre taşı...