20 / 04 / 2024

Karaköy Borsa Hanı

Karaköy Borsa Hanı

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki Borsa Hanı'nın bulunduğu adayı tamamen yıktıracakmış. Belediye, meydandaki trafik yoğunluğunu azaltmak için hanın üzerinde bulunduğu arsaları yola ve meydana katacakmış.

1948 yılında Borsa Hanı yıktırılacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki mülkiyeti kendisine ait olan Borsa Hanı yıktıracakmış. Prost'un hazırladığı planı tatbik edecek olan Belediye, yıktırılacak hanın kapladığı alanı meydana ilave edecekmiş.

Galataport, Karaköy'ün çehresini değiştiriyor!

İstanbul'un en eski yerleşim yerleri arasında yer alan Karaköy, ticaretin kalbinin attığı bölgeler arasında bulunuyor. Bir dönem Borsa İstanbul ve İstanbul Altın Borsası'na da ev sahipliği yapan Karaköy'ün çehresi Galataport'la değişecek.

Karaköy'deki Sen Piyer Han İstanbul'a kazandırılacak!

İstanbul Karaköy'da bulunan ve uzun süredir bakımsız olan Sen Piyer Han'ı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaların başlatılması için talimat verdi. 

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor!

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

Polimeks Holding, Karaköy'de otel inşa edecek!

Polimeks Holding, Karaköy'de Rıhtım Caddesi üzerindeki Liman Han'ı alarak butik bir otel inşa edeceğini bildirdi.

TOKİ Bolu Karaköy 1.Etap başvuruları 2017!

TOKİ Bolu Karaköy 1.Etap projesindeki 1 adet konut açık satışa sunuluyor. İşte, TOKİ Bolu Karaköy 1.Etap başvuruları 2017..

Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası ihaleye çıkıyor!

24 yıllık batan Karaköy Vapur İskelesi için 23 Mart'ta ihaleye çıkılacak. Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi ve İskele Binası Yapım Projesi 1 milyon liraya mal olacak.

Karaköy Tarihi Paket Postahanesi yıkıldı!

Galataport projesi kapsamında yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu’nun ardından, bir yıkım daha geldi. Tarihi Paket Postahanesi'nin de yıkımı gercekleşti.

Karaköy yolcu salonu yeniden yapılacak!

Karaköy yolcu salonu geçtiğimiz günlerde yıkıldı. Tarihi binanın yıkılmasına gelen tepkiler üzerine açıklama yapan projeyi gerçekleştiren firma, binanın birebir aslının yeniden yapılacağını açıkladı.

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Galataport'tan Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama!

Galataport tarafından yıkılan Tarihi Karaköy Yolcu Salonu hakkında açıklama geldi. Açıklamada, yıkımın can güvenliği gerekçesiyle yapıldığı yer aldı.

Tarihi Karaköy yolcu salonu yıkıldı!

Galataport projesi için tarihi Karaköy yolcu salonunun denize bakan cephesi yıkıdı. TMMOB Mimarlar Odası yıkıma tepki gösterdi.

Malatya Karaköy'e yeni cami inşa ediliyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Karaköy Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Gürkan, Karaköy Mahallesinde inşaatı devam eden camide incelemede bulunarak, caminin yapımına destek vereceklerini söyledi.

Karaköy Borsa Hanı Haberi

Karaköy Borsa Hanı



Karaköy'deki Borsa Hanı yıktırılıyor


Bu hususta verilen karar Daimi Encümen'den çıktı


     Karaköy'deki nakil vasıtaları izdihamını önlemek üzere Belediye Borsa Hanı denilen adayı tamamen yıktıracaktır. Bu husustaki karar, Daimi Encümen'den çıkmıştır. Han Belediye'ye aittir. Ancak buradaki arsalar yola ve meydana kalb edeceğinden Belediye kendi mülkünü bizzat istimlak edecektir. Burası yıktırıldıktan sonra bir kısmı yola verilecek, bir kısmında da bir otomobil parkı vücuda getirilecektir. 

     Kadıköy İskelesi rıhtımında bekleyen otomobiller gerek yayaların ve gerekse nakil vasıtalarının gelip geçişine mani olduğundan hem şikayetlere ve hem de kaza ve tıkanıklığa sebebiyet vermektedir. Borsa Hanı yıkıldıktan sonra vücuda getirilecek park buradaki...