18 / 04 / 2024

kayseri ağırnas tarihi yapıları

kayseri ağırnas tarihi yapıları

Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, Ağırnas yol yenileme ve düzenleme çalışması yaptıklarını ve bu çalışma ile Turan’dan Ağırnas’a bağlantı yolu ile Mimarsinan caddesi Osman Yücel Bulvarı'nda asfaltlama çalışmasına başladıklarını söyledi...

Gram altının 3 bin TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Tarihi duyanın gözleri adeta fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın!

Her gün merakla araştırılan gram altının 3 bin TL olacağı tarih peş peşe açıklandı! Tarihi duyanın adeta gözleri fal taşı gibi açıldı! Hemen bakın!

İslam Memiş dolar ve altındaki hızlı hareketlerinin gizli nedenini açıkladı! Tarihi rekorun ucu göründü

Dolar yükseliyor altın geriliyor piyasalarda neler oluyor. Dolardaki sert yükselişin ucu nereye varacak, dolar neden bu denli yükselişe geçti, tarihi rekor ne zaman kırılacak. Para piyasası uzmanı İslam Memiş piyasalardaki hareketliliğin nedenlerini ve tarihi rekorun patlayacağı zaman dilimini açıkl

Rize-Artvin Havalimanı açılış tarihi belli oldu! İlk Erdoğan ve Aliyev'in uçakları iniş yapacak

Rize-Artvin Havalimanı yapım döneminde 56 farklı sektöre doğrudan veya dolaylı olarak fayda sağladı. Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihi 14 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Rize-Artvin Havalimanı'na ilk inişi Erdoğan ve Aliyev'in uçakları yapacak.

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu!

İstanbul'un yeni simgesi olacak Çamlıca Kulesi'nin açılış tarihi belli oldu. 4.5 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen kule 29 Mayıs'ta açılacak.

Yeni AKM'nin açılış tarihi belli oldu! 

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belli oldu. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AKM'nin 29 Ekim'de açılacağını duyurdu. 

Ankara-Yerköy-Sivas YHT projesinin maliyeti ve açılma tarihi mecliste!

Ankara-Yerköy-Sivas hızlı tren hattı projesinin maliyetine ve açılma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane karakol binası yıkıldı!

Beyoğlu Kasımpaşa’daki tarihi Divanhane Karakol binası, İBB’nin başlattığı yargı sürecindeyken bir gecede ağır iş makineleri ile yıkıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat “Utanç duyuyorum” dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da  suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. 

Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı!

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Kayseri Kocasinan'da tarihi caminin restorasyonu tamamlandı! 

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yer alan sekiz asırlık tarihi cami aslına uygun bir şekilde restore edilerek ibadete açıldı. 

Kayseri Tomarza'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberinde bulunan heyet Tomarza ilçesinde bulunan tarihi yapıyı inceledi.

Kayseri'nin taş evleri eski günlerine dönmeyi bekliyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'nde, başta Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas olmak üzere pek çok mahallede bulunan tarihi taş evler hala ayakta duruyor.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

kayseri ağırnas tarihi yapıları Haberi

kayseri ağırnas tarihi yapıları


Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ağırnas yol yenileme ve düzenleme çalışması yaptıklarını ve bu çalışma ile Turan’dan Ağırnas’a bağlantı yolu ile Mimarsinan caddesi Osman Yücel Bulvarında asfaltlama çalışmasına başladıklarını söyledi.


Ağırnas Bölgesinin 30 Mart 2014 tarihinden itibaren Melikgazi İlçesine katıldığını ancak Melikgazi Belediye yatırımlarının bu yıl başından itibaren almaya başlandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “ Ağırnas Melikgazi için önemli bir merkez çünkü Ağırnas Bölgesi tarihi yapıları, Koca Mimarsinan’ın doğduğu ev, Doğal alanları ile Dünya Kültür Mirasının bir örneğini sergilemektedir. Ancak Melikgazi Hizmet standartlarına uymayan yollar ile bu yolların asfaltlanması söz konusu idi. Bu eksikliği gidermek ve Melikgazi hizmet uyumluluğunu sağlamak amacı ile Turan ile Ağırnas arasında yol düzenleme ve asfaltlama çalışmasına başlandı. Ayrıca Turan’dan Ağırnas’a bağlantı yolu ile Mimarsinan Caddesi...