26 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm öncelik olmalı

kentsel dönüşüm öncelik olmalı

Yeşil Bursam Derneği, Bursa'da yeni imar alanları açılmamasını istedi. Dernek Başkanı Muharrem Karabulut, "Yeni imar alanları açılacağına, mevcut imar alanlarındaki gerekli kentsel dönüşüm çalışmaları acilen başlatılmalı" dedi

AK Parti'nin seçim beyannamesi tamam: Öncelik 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği!

AK Parti'nin 30 Ocak tarihinde Ankara'da duyuracağı seçim beyannamesi, 81 ilde kentsel dönüşüm ve dirençli şehir seferberliği ön plana alınarak tamamlandı. İşte beyannamede yer alanlar...

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.

Sakarya'da öncelik kentsel dönüşüm!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve birlik yönetimi ile görüşen Başkan Ekrem Yüce, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlandığını dile getirdi. 

İzmir'de öncelik kentsel dönüşüm!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında İzmir halkı 2021 yılında yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarını merak ediyor. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında kentte yapılacak çalışmaları kaleme aldı.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı!

"Okullardan Yarınlara" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' çağrısı yaptı. Erdoğan, “Benim sizlerden ricam şu, deprem riski yüksek alanlara öncelik vermenizdir'' diye konuştu.

Yıldırım'da 2020 kentsel dönüşüm hedefleri!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 2020’deki kentsel dönüşüm hedeflerini açıkladı ve imar sorununa öncelik verdiğini söyledi.

Ankara'da öncelik kentsel dönüşüm!

Bakan Murat Kurum, Ankara’da önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, “Altındağ’da, Mamak’ta, Çankaya’da, Elmadağ’da, Sincan’da, Kızılcahamam’da, Kahramankazan’da ve Bala’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor” dedi

Riskli binalara kentsel dönüşüm çözümü!

Türkiye depremlere hazırlık için çalışmalar gerçekleşti. Birinci öncelik ise kentsel dönüşüm oldu. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? Binanın dayanıksız olduğu nasıl anlaşılır? İşte tüm merak edilenler..

Konak'ta öncelik kentsel dönüşüm!

CHP’nin Konak Belediyesi başkan adayı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, seçilmesi durumunda önceliğinin, kentin çeperlerindeki çarpık yapılaşma bölgelerinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. 

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm projesinde ilk kuralar çekildi!

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesinde, 5 sene süren planlama süreci sonrası atılan ilk temellerin ardından hak sahipleri için kura çekimi gerçekleşti. Kura çekimlerinde 65 aileye öncelik verildi.

Yıldırım kentsel dönüşümünde öncelik mahalle kültürü!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Hacivat Mahallesi'nde sahur programına katıldı.Programda konuşan Başkan Edebali kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelikli kıstaslarının mahalle kültürünü yaşatmak olduğunu vurguladı.

Kayseri'de öncelik kentsel dönüşüm!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yeni haftaya yeni dönemi planlayarak başladı. Toplantı yapan Başkan Çelik, önceliğin kentsel dönüşüm ve ulaşım olduğunu söyledi.

kentsel dönüşüm öncelik olmalı Haberi

kentsel dönüşüm öncelik olmalı

Yeşil Bursam Derneği, Bursa'da yeni imar alanları açılmamasını istedi. Dernek Başkanı Muharrem Karabulut, "Yeni imar alanları açılacağına, mevcut imar alanlarındaki gerekli kentsel dönüşüm çalışmaları acilen başlatılmalı" dedi. Yeşil Bursam Derneği, Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının yeterli olmadığını, bu nedenle de kentsel dönüşüm konusunun ikinci plana ertelendiğine dikkat çekti. Dernek Başkanı Karabulut, kentsel dönüşüm için acilen sermaye birleşimi i maddi kaynak yaratan bir şirket kurulmasını önerdi. 1999 Körfez Depremi ile 2012 Van Depremi sonrasında Kentsel Dönüşüm konusunda çok önemli kanunların çıkarıldığına dikkat çeken Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları ve hazırlanan projelerin yeterli olmadığını söyledi. Kanunlar olmasına rağmen, başta yatırımcıların kentsel dönüşüme ilgi göstermediğini, bu nedenle sürekli olarak yeni imar alanları açıldığına dikkat çeken Karabulut, açılan her...