24 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm tartışmaları

Kentsel dönüşüm tartışmaları

Kentsel dönüşüme giren firmalar ayrı dertli, dönüşüme “Evet” diyen hane halkı ayrı. Beklentiler farklı, mevcut uygulama farklı. Ortak noktada buluşmak bu kadar zor mu? Habertürk Gazetesi Köşe yazarı Esin Tümer bugünkü yazısında kentsel dönüşüm konusunu ele aldı...

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hızla sürdürülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, meyvelerini veriyor. Erguvan Evleri'nin teslimleri yapıldı.

Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm gerginliği!

İstanbul'un Güngören ilçesindeki Tozkoparan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor. Bölgenin altyapı hizmetlerini kesmek amacıyla Tozkoparan Mahallesi'ne giden ekipler, mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı.

Tozkoparan'daki kentsel dönüşüm tartışmalarında sular durulmuyor!

İstanbul Güngören'de yer alan Tozkoparan ve Küba mahallerinde başlatılan ‘kentsel dönüşüm’ uygulamalarıyla ilgili mahalle sakinlerinin tepkileri devam ediyor. 

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Kocaeli Cedit kentsel dönüşüm çalışmalarında yıkımlar başladı!

Kocaeli İzmit'te devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında çalışmalar başladı. Çalışmalar dahilinde ilk yıkım işlemi gerçekleşti.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kayseri'ye bağlı Kocasinan Belediyesi ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Belediye bu çalışmalar dahilinde Yunusemre Mahallesi’nde B3 blok 104 daire için 22 Haziran'da ihale gerçekleştirecek.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç yaptığı açıklamada, Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük bir kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Mersin'e bağlı Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kentsel dönüşüm çalışmaları için yeni öneri!

İZTO Yönetim Kurulu Üyesi ve Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman, ada bazlı yapılacak kentsel dönüşüm çalışmalarında emsal artırımı yapılması gerektiğini dile getirdi. 

İzmirliler kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun mu?

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Mevlüt Tezel, bugünkü yazısında kentte devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı. İşte o yazı...

Kayseri Develi'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiği Kayseri Develi'de zemin etüt çalışmaları başladı.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım Belediyesi, ilçe genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Yıldırım Belediye Başkanı, Oktay Yılmaz kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçe halkının uzun süredir beklediği kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını açıkladı.

Kentsel dönüşüm tartışmaları Haberi

Kentsel dönüşüm tartışmaları

Habertürk Gazetesi Köşe yazarı Esin Tümer bugünkü yazısında kentsel dönüşüm konusunu ele aldı...



Kentsel dönüşüme giren firmalar ayrı dertli, dönüşüme “Evet” diyen hane halkı ayrı. Beklentiler farklı, mevcut uygulama farklı. Ortak noktada buluşmak bu kadar zor mu? Bireysel, toplumsal, hukuksal beklentileri çağa uygun bir kentleşme anlayışı ile ele alabilmek için zihinsel dönüşüm şart!


TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü İstanbul’da 1106.25 hektarlık alanı “Riskli Alan” olarak ilan etmiş durumda. Resmi internet sayfasından da takip edilebileceği gibi Gaziosmanpaşa, Sarıyer ve Kadıköy riskli alanlar sıralamasında en geniş yüzölçüme sahip ilçeler. Gaziosmanpaşa 2. derece, Sarıyer 3. derece, Kadıköy 1. derece deprem bölgesi. Avrupa yakasında 1. derece deprem bölgesi içinde kalan ilçeler, Beylikdüzü, Bakırköy, Bahçelievler, Zeytinburnu, Fatih. Anadolu Yakasında 1....