25 / 04 / 2024

kira sözleşmesi maddeleri

kira sözleşmesi maddeleri

Kira sözleşmesi ile kiracı ve mülk sahibi arasında yaşanabilecek sorunlar engellenebiliyor. Peki 2021 kira sözleşmesi örneği nasıl hazırlanıyor? Kira sözleşmesi imzalamadan önce nelere dikkat edilmeli? İşte tüm merak edilenler...

Kira sözleşmesi örneği 2021!

Kira sözleşmesi ile kiracı ve mülk sahibi arasında yaşanabilecek sorunların önüne geçiliyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte 2021 kira sözleşmesi örneği...

Kira sözleşmesi maddeleri!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracı ile kiraya veren kimse arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşme kapsamında yapılan anlaşmaya istinaden hükümlere yer veriliyor. İşte kira sözleşmesi maddeleri..

Kira sözleşmesinde hangi maddeler yazar?

Belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilen kira sözleşmesinde tarafların kimlik ve iletişim bilgilerine, kiralanan taşınmazın durumu hakkında bilgiye yer veriliyor. Peki, kira sözleşmesinde hangi maddeler yazar?

Kiracı konutu sözleşme bitmeden boşaltabiliyor mu?

Borçlar Kanunu kiracıları koruyan düzenlemeler içeriyor. Kiracıyı koruyan en önemli düzenleme evi erken tahliye etmeyle ilgili. Kanuna göre; kiracı konutu sözleşme süresi bitmeden ve ceza ödemeden boşaltabiliyor.

Kira sözleşmesinde neler olmalı?

Taşınmaz kiralamalarında taraflar arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kira sözleşmesini imzalayan taraflar kiralama süresi boyunca karşılıklı hak ve sorumluluklara sahip olmuş oluyor. Peki, hak kaybı yaşanmaması adına kira sözleşmesinde neler olmalı?

Yeni ev kira sözleşmesi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında, mal sahibi ile kiracı arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmede, ayrıca kiralama süresince uyulması gereken hususi şartlar da belirtiliyor. İşte yeni ev kira sözleşmesi örneği 2015...

Kira sözleşmesi nasıl düzenlenir?

Bir kiralama işleminin söz konusu olduğu durumlarda, kiracı ile kiraya veren kişi arasında imzalanması gereken kira sözleşmesi nasıl düzenlenir? Yanıtı ve örnek kira sözleşmesi haberimizde...

Kira sözleşmesi örneği!

Kiraya veren ile kiralayan arasında yapılacak kiralama işlemine dair bir sözleşmenin imzalanması gerekiyor. Taraflar arasında doldurulup imzalanacak kira sözleşmesi örneği 2013 haberimizde yer alıyor...

Kira sözleşmesi indir 2017!

Kira sözleşmesi taşınmaz mal kiralamalarında yapılıyor. Kira sözleşmesi, kiracı ile mal sahibi arasında yapılıyor. Kira sözleşmesini tarafların vekili de yapabiliyor. İşte kira sözleşmesi örneği 2017..

Kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği!

Kira sözleşmesi her istenildiği zaman değil, kanunda belirtilen durumlarda dava açılarak feshedilebiliyor. Öncesinde kiracıya kira sözleşmesi fesih ihbarı verilmesi gerekiyor. İşte kira sözleşmesi fesih ihbarı örneği..

Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi!

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi kanunda belirtilen esaslar doğrultusunda feshedilebiliyor. Peki, kira sözleşmesi fesih ihbarı nasıl yapılır? Kira sözleşmesi fesih ihbarı süresi nedir?

Kira sözleşmesi haklı nedenle feshi!

Taşınma mal kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi, sürenin sona ermesi ve feshedilmemesi halinde yenilenmiş kabul ediliyor. Peki, kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte kira sözleşmesi haklı nedenle feshi nedenleri..

Belirsiz süreli kira sözleşmesi fesih bildirimi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı üstlendiği sözleşme oluyor. Kira sözleşmesi belirsiz süreli olarak yapılabiliyor. Peki, belirsiz süreli kira sözleşmesi fesih bild

Belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile mal sahibi arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir. Peki, belirli süreli kira sözleşmesi nedir?

Kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015!

Ev veya işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinde tarafların imzalarının yanı sıra kefil imzası da istenebiliyor. Peki, noterde imzalanan kira sözleşmesi kefilli damga vergisi 2015 ne kadar?

Kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden kira sözleşmesi imzalanıyor. Sözleşmenin bir seneliğine daha uzatılması halinde kirada artış yapılıyor. Peki, kira sözleşmesi artış oranı nasıl hesaplanır?

Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşme feshi için Borçlar Kanunu kapsamında açıklanan yasal fesih nedenlerinin doğmuş olması gerekiyor. Peki, mal sahibi kendisi oturmak için evindeki kiracıdan çıkmasını isteyebilir mi? Gereksinim nedeniyle kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi sonunda tahliye!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; belirsiz süreli kira sözleşmelerinde taraflar kira sözleşme dönemi sonunda sözleşmeyi feshedebilir mi? Kira sözleşmesi sonunda tahliye nasıl olur?

Aile konutu kira sözleşmesi feshi!

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri yere deniyor. Peki, aile konutu olarak imzalanan kira sözleşmesi nasıl feshedilir? İşte aile konutu kira sözleşmesi feshi..

Kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiracı ile yapılan kira sözleşmesi, kanunda belirtilen fesih nedenlerinin doğması halinde sona eriyor. Peki, kira sözleşmesi fesih bildirimi nasıl yapılır? Fesih bildirimi ne zaman yapılır?

İşyeri kira sözleşmesi süresi!

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, işyeri kira sözleşmesi süresi kaç sene olur?

kira sözleşmesi maddeleri Haberi

kira sözleşmesi maddeleri

2021 kira sözleşmesi örneği
Ev veya iş yeri gibi bir mülk kiralanacağı zaman kiracı ile mülk sahibi arasında yazılı anlaşmada bulunuluyor. Kira sözleşmesi ile taraflar arasında yaşanabilecek sorunlar engelleniyor. Kira sözleşmesine imza atmadan önce dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. Peki kira sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte 2021 kira sözleşmesi örneği...

Mülk sahibi ile kiracı arasında yapılan sözleşme kapsamında Türk Borçlar Kanunu 29. maddesinde şu ifadeler yer aldı:

"Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme." 

2021 kira sözleşmesi örneği

(Meskenler/Konutlar İçin)

Dairesi

(Buraya taşınmazın bağlı olduğu tapu dairesi yazılacak)

Mahallesi

(Burayı tapudaki mahallesi hanesinde yazan yazılacak)

Cadde/Sokağı

(Cadde veya sokak yazılacak)

Numarası

(Apartman kapı numarası ve Daire kapı numarası yazılacak)

Kiralananın Cinsi

Apartman dairesi

Kiralayan

(Kiraya verenin tam...