19 / 04 / 2024

kiracı borcunu ödemiyor

kiracı borcunu ödemiyor

Bir işyeriniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi; kiracınızın kira borcunu ödemediğini düşünelim. "Kiracı işyeri kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Kira ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi ve kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu anlaşmada belirtilen bedelin belirlenen tarihlerde ödenmesi gerekiyor. Peki, kira ödemeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Kiracı elektrik, su, doğalgaz borcunu ödemezse ne olur?

Ev sahipleri bazen evden çıkan kiracıların bıraktığı elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlere dair borçlar ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Böyle bir durumda borç ne nasıl olur, kalan borcu ev sahibi mi öder? İşte haberin detayları...

Ev sahipleri ve kiracılar bu detaya dikkat! Borcu olana arabuluculuk yok, direkt mahkeme var! 

Konut sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar için yürürlüğe alınan arabuluculuk uygulamasına başvurular yoğun. Peki borcunu ödemeyen kiracı arabuluculuktan yararlanabilir mi? İşte ev sahiplerinin de kiracıların da bilmesi gereken o detay...

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kiracı kirayı ödemeden kaçtı ne yapabilirim?

Gayrimenkulünü kiraya veren mal sahiplerinin yaşadıkları sorunların başında kiracısının borcunu ödemeden kaçması geliyor. Peki, siz de "Kiracı kirayı ödemeden kaçtı ne yapabilirim?" diye soruyorsanız işte yanıtı...

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Son günlerde haksız tahliye talep eden hak sahipleri gündemde. Fakat açılan davalar gösterdi ki bu durumu fırsata çeviren ve kirasını ödemeyen kiracılarda bulunuyor. Kiracının tahliye oyunu sebebiyle kira gelirleri ile yaşamak zorunda olan çok sayıda konut sahibinin mağdur olduğu iddia ediliyor.

TCDD kiracıları kiralarını ödemiyor iddiası!

TCDD gelir elde etmek amacıyla arsa ve iş yerlerini kiraya verdi fakat kiracıların kira bedeli ödemediği ileri sürüldü. 

Aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında aidat borcunu yazdı. Peki aidat borcunu ev sahibi mi kiracı mı öder?

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

Kirayı ödemeyen kiracı tahliye edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, "Annem ve bana bir bina miras kaldı. Biz kiraya verdik. Kiracı kiraları ödemiyor. Bir alt kattaki kiracıya sorduk, yurt dışına gittiğini söyledi. Birikmiş epey kirası var. Tahliyesi konusunda nasıl işlem başlatabiliriz?" sorusunu cevapladı.

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, kiralarını ödemedi. Sözleşmeye bu konuda yaptırım hükmü konulmadığı öğrenildi. 

Kiracı kirayı ödemiyorsa ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kiracımız aylardır kirasını ödemiyor. Kendine ait bir evi varmış, orada karısı oturuyormuş ama kendisi bizde kiracı. Ödemediği aylar için tahsilatı nasıl yapacağız? Tahliyesi çözüm olabilir mi yoksa alacaklarımızı tamamen mi kaybederiz?' sorusunu cevapladı.

Kirayı ödemeyen kiracıya icra takibi başlatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kiracım kirayı 6-7 aydır ödemiyor. Üzerine kayıtlı bir daire var ama orada eşi oturuyormuş ve aile konutuymuş. Aidat ödemiyor. Ama bizden lüks yaşıyor. Bu durumda alacağımızı nasıl alacağız? Üzerine kayıtlı daireye haciz koydursak sonuç alabilir miyiz?' sorusunu cevapladı.

Kocasinan Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Kayseri Kocasinan Belediyesi, pandemi kapsamında 44 kiracısının toplamda 1 milyon 430 TL kira bedeli borcunu silme kararı aldı.

kiracı borcunu ödemiyor Haberi

kiracı borcunu ödemiyor

Kiracı işyeri kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor.


Bir işyeriniz olduğunu ve kiraya verdiğinizi düşünelim. "Kiracı işyeri kirasını ödemiyor ne yapmalıyım?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kanunen kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı, aksine sözleşme ve yerel âdet olmadıkça, kira bedelini ve gerekiyorsa yan giderleri, her ayın sonunda ve en geç kira süresinin bitiminde ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı işyeri kirasını ödemezse ne olur?


Kiracı, kiralananın tesliminden sonra muaccel olan kira bedelini veya yan gideri ödeme borcunu ifa etmezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ifa etmeme durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebilir.


Kiracıya verilecek süre en az on gün,...