19 / 04 / 2024

Kiracı iflas ederse

Kiracı iflas ederse

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan hükümlerde kira sözleşmesinin hangi durumlarda fesh edilebileceğine ilişkin bilgiler yer alıyor. Peki, kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kiracının iflası!

Konutunuzu kiraya verdiğiniz kiracının iflası halinde, kira sözleşmesinin feshini talep edebiliyorsunuz. Ayrıca kanuna göre iflasın gerçekleşmemesi halinde, olası bir iflasa karşı önlem olarak güvence isteyebiliyorsunuz...

Kiracılar dikkat! Ev sahibine hakaret eden kiracıya ne olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar ve sonrasında oluşabilecek olumsuz mahkeme süreçleri ve yeni hukuki kaideleri de gündeme getiriyor. Buna göre, bir kiracı ev sahibine hakaret ederse hangi yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilir? Konu ile ilgili merak edilen tüm detaylar.

Ev sahibi vefat ederse, kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahibi ile kiracı arasında yapılan kira sözleşmesi kapsamında taraflara çeşitli güvenceler verilmekte. Buna göre ev sahibinin vefat etmesi durumunda kira sözleşmesine ne olacağı merak konusu. İşte merak edilen detaylar...

Bakan Kurum kiracıları uyardı: Yüzde 25’ten fazla sakın zam yapmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kiracılara seslendi ve "Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse kesinlikle kabul etmeyin. Kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve öyle devam edin" diye konuştu.

Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Çin'in dev gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande'nin içinde olduğu mali kriz piyasalarda tedirginliklere neden oldu. Peki Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Kiracı kira sözleşmesini fesh ederse ne olur?

Kira sözleşmesini fesh eden kiracı için kolaylık sağlandı. Buna göre, kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulan kiracı, kira sözleşmesinden doğan borçlarından kurtulabiliyor. 

3 soruda kiracının erken tahliyesi!

Mesken ve işyeri kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira sözleşmeleri genellikle senelik olarak yapılıyor. Peki, kiracı gayrimenkulü erken tahliye ederse ne olur? İşte 3 soruda kiracının erken tahliyesi..

Suudi Arabistan iflas ederse piyasa etkisi ne olur?

REDAC ve EMLAKCHI CEO’ su BİLGE ÖZDEMİR köşe yazısında iflas olasılığı konuşulan Suudi Arabistan'ın Gayrimenkul Sektörü üzerindeki Olası Etkileri üzerine görüş ve düşüncelerini " kaleme alarak, değerlendirdi ve önerilerde bulundu.

Müteahhit iflas ederse kat karşılığı inşaat sözleşmeleri ne olur?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz bugünkü yazısında kat karşılığı inşaat sözleşmelerini kaleme aldı. İşte, Ali Güvenç Kiraz'ın yazısı...

Kiracı evi erken tahliye ederse ne olur?

Kira sözleşmesi mal sahibi ya da kiracı tarafından karşı tarafa yapılacak tahliye bildirimi ile sona erdirilebiliyor. Peki, kiracı sözleşme bitmeden çıkabilir mi? Kiracı evi erken tahliye ederse ne olur?

Müteahhit iflas ederse ne olur?

Müteahhit arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalıyor. Müteahhit kendisine düşen bağımsız bölümleri de daire satış sözleşmesi ile satabiliyor. Peki, inşaat sürecinde müteahhit iflas ederse ne olur?

Kooperatif iflas ederse ne olur?

Kooperatife giren her şahıstan en az bir ortaklık payı alınması gerekir. Bir ortaklık payının değeri 100.000 liradır. Kooperatife giren ortaklar en çok 5 000 pay taahhüt edebilirler. Peki, kooperatif iflas ederse ne olur?

Kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?

Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan hükümlerde kira sözleşmesinin hangi durumlarda fesh edilebileceğine ilişkin bilgiler yer alıyor. Peki, kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?

Osman Ayık: Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder!

Sektörde yaşanan sıkıntıları dile getiren TÜROFED Başkanı Osman Ayık, 2015 yılı kaybının yaklaşık 5 milyar doları bulacağını ifade ederek, "Turizm iflas ederse, Türkiye iflas eder" dedi.

Kiracı iflas ederse Haberi

Kiracı iflas ederse

Kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?

Kira sözleşmesi kiracıyla ev sahibi arasında kiracılık hükümlerine göre imzalanan belge olarak biliniyor. Bu sözleşmede kiranın süresine,bedeline ilişkin bilgilerin açıkça belirtilmesi gerekiyor. 


Borçlar Kanunda mal sahibi ve kiracının haklarına  yer veriliyor. Ev sahibi ile kiracının hak ve sorumluluklarının belirtildiği Borçlar Kanunu gereğince taraflar istediği zaman kira kontratını feshedemiyor.


Kira sözleşmesinin feshi taraflar arasında kira sözleşmesinin sona ermesi anlamına geliyor.Kira sözleşmesinin fesih nedenleri, sözleşme ilişkisinin devam ettiği dönemde ortaya çıkan nedenler olabiliyor. 


Sözleşmenin feshi, olağanüstü fesih, belirli ve belirsiz süreli sürekli borç ilişkilerini haklı sebeple, vaktinden önce ve ileriye yönelik olarak sona erdiren bir imkan olarakta ifade ediliyor. Peki, kiracı iflas ederse kira sözleşmesi feshedilir mi?


Kiracının iflas etmesi!

Bu konu Borçlar Kanunu’nda 261. maddeye göre düzenleniyor. Eğer kiracı...