24 / 04 / 2024

konut geri dönüş süresi

konut geri dönüş süresi

Türkiye’de konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 20 yıl olarak hesaplandı. Ev alırken daha kısa sürede yatırımınızın geri dönüşünü sağlamak, daha çok kazanmak için bilmeniz gerekenler....

Hangi ilçede alınan konut kazandırıyor?

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin 'Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası - 6 Aylık ve Yıllık Değerlendirme' raporu açıklandı. 

Prens Edward, Türkiye'nin ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemini inceledi!

Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, Türkiye'nin ilk ve ödüllü geri dönüştürülebilir konut sistemi projesi kapsamında sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Konut yatırımında geri dönüşü süresi uzadı! İşte 3 büyükşehirdeki son durum!

Dünya genelinde büyükşehirlerde konutların kira geri dönüş süresinin 200-250 ay arasında olduğu görülürken, Türkiye’de pek çok şehird bu aralık aşıldı. 20 büyükşehirden yalnızca Antalya ve Muğla’da konutların geri dönüş süresi kısaldı, kiralar ev fiyatlarından daha çok yükseldi...

Konutlarda geri dönüş süreleri azaldı!

Kiralardaki artış, satılık konut fiyat artışını geçince, konut yatırımının geri dönüş süreleri de düştü. Kiraya bağlı geri dönüş süresi Türkiye'de ortalama 20 sene olarak belirlenirken, bu süre bazı yerlerde 13 seneye kadar düştü.

Konut geri dönüş süresi nasıl azaltılır? 

Türkiye’de konut yatırımının geri dönüş süresi 17 yıla geriledi. İstanbul’da bu süre 22 yıl oldu. Doğru yatırım yaparak konut yatırımının geri dönüş süresi azaltılabilir. Peki konut geri dönüş süresi nasıl azaltılır? İşte yolları... 

İzmit'te konut geri dönüş süresi ne olmalı?

İzmit merkez, Yahya Kaptan, Kent Konut gibi yerlerdeki konutların geri dönüş süreleri ne kadar? 

Esenyurt'ta ortalama konut fiyatı 224 bin TL, geri dönüş süresi 20 yıl!

Esenyurt'ta ortalama daire satış fiyatı 224 bin TL olduğunu açıklandı. Yatırım yapılan bir dairenin geri dönüş süresi ise 20 yıl olarak açıklandı.

Konut yatırımında geri dönüş süresi ne olmalı?

Area Danışmanlık Yöneticisi Murat Binici "Konut yatırımında geri dönüş süresi ne olmalı? Rezidans mı, daire mi?" başlıklı yazısını kaleme aldı..

Esenyurt'ta konutların geri dönüş süresi 19 yıl!

Esenyurt'ta ortalama konut fiyatı 216 bin TL, ortalama kira 983 TL. İlçede konutların geri dönüş süresi 19 yıl....

Adana'da konut geri dönüş süresi 21 yıl!

Adana‘da konut yatırımının ortalama geri dönüş süresi 21 yıl olarak açıklandı. Şehirde ortalama konut fiyatı 255 bin TL...

Zeytinburnu‘nda konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl!

Konut yatırımının geri dönüş süresinin 19 yıl olarak açıklandığı Zeytinburnu‘nda konut fiyatları son 5 yılda yüzde 77 artış gösterdi. 

Trans Geri Dönüşüm İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trans Geri Dönüşüm İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Eray Zile tarafından kuruldu. 

Zeki Toçoğlu: İmarın geri dönüşü olmaz!

İmar konusundaki hassasiyetlerini de dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, imarda yapılan hatadan geri dönüşün olmayacağını belirtti.

İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası / 6 Aylık Değerlendirme Raporu yayınlandı. Peki İstanbul'da konut geri dönüş süresi en kısa hangi ilçede?

konut geri dönüş süresi Haberi

konut geri dönüş süresi

Türkiye’de herkes ev sahibi olmak istiyor.  Ancak ev sadece bir ihtiyaç değil aynı zamanda doğru kullanıldığında önemli bir yatırım aracıdır. Posta Gazetesi'nden Meltem Kara'nın haberine göre, gayrimenkul Türkiye’de altından sonra en çok tercih edilen yatırım aracı. Ev satın almadan önce amacınız oturmak da olsa kiraya vermek de olsa evinizin ‘amortisman’ yani geri dönüş süresini doğru hesaplamanız gerekiyor. Ortalama 20 yıl olan amortisman süresi, yatırımcılar tarafından yüksek bulunuyor. Bu süre artabiliyor ya da azalabiliyor. 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Yöneticisi Esra Neşeli, amortisman süresinin yatırım kararındaki önemini anlattı.

NASIL HESAPLANIR?

Esra Neşeli’nin verdiği bilgilere göre, amortisman süresi, gayrimenkul için yapılan yatırımın gayrimenkulden sağlanan kira geliri ile kaç yılda karşılandığını belirtiyor. Amortisman süresi, yatırım bedelinin yıllık kira gelirine bölünmesine göre hesaplanıyor. Örneğin, 500 bin...