29 / 03 / 2024

konut kredi artışı

konut kredi artışı

Merkez Bankası verilerine göre konut kredileri son 1 haftada 179 milyon YTL arttı.

Müteahhitler yeni yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyor!

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, yatırım için konut kredi faizlerinin düşmesinin şart olduğunu belirterek, “Yükselen kiralar nedeniyle ev sahibi olmak isteyen vatandaş ucuz krediye ulaşamıyor. Yüksek kredi faizlerine çare bulunursa bu problem de çözülür” dedi.

Konut kredi faizleri düştü ev aramaları yüzde 84 arttı!

Haziran'da konut kredi faizlerinde yaşanan düşüşle beraber ev aramaları yüzde 84 yükseldi. İl bazında değerlendirildiğinde bir önceki aya oranla İstanbul ilinde yüzde 64, Ankara ilinde yüzde 89, İzmir ilinde yüzde 96, Bursa ilinde ise yüzde 89‘luk bir artış yaşandı.

ABD'de konut fiyat artışları Kasım'da yüzde 2.5 arttı!

ABD'de konut fiyat artışları yeniden harekete geçti. S&P CoreLogic CaseShiller 20 Kentte Konut Fiyat Endeksi Kasım ayında yıllık oranda yüzde 2.5 arttı.

Konut kredi faizi indi, bir ev parası vatandaşta kaldı!

Konut kredi faizlerinin 0, 79'a kadar düşmesiyle birlikte konut satışları artışa geçti. Yaşanan düşüşle birlikte 200 bin liralık bir konut kredisinde, bir ev parası kadar kar elde edilmiş oldu...

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

2020 yılına girilmesiyle beraber hayalindeki eve kavuşmak isteyenlerde konut kredisi faiz oranlarını merak ediyor. Peki Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2020!

Kira sözleşmesi bu ay yenilenen konuttaki kiracılara ne kadar zam yapılacağı belli oldu. İşte kira zam oranları ile konut kira artış oranı hesaplama Ocak 2020 örneği...

Konut kredi faizleri 0.79'a düştü! 

Kamu bankaları sıfır konut alacaklar için faiz oranını yüzde 0.79'a düşürdü. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbak konut kredi faiz oranlarını yüzde 0.79'a düşürdü...

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Ev alacak vatandaşlar konut kredisi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Konut kredi faizlerinde son durum ne oldu?

Konut, ihtiyaç veya taşıt kredisi çekme düşüncesi olan vatandaşlar bankaların faiz oranlarını merak ediyor. Peki konut kredi faizlerinde son durum ne oldu?

Konut kredi faiz oranlarında son durum nasıl?

Ekonomide yaşanan olumlu hava kredi faizlerine de yansıdı. Peki konut kredi faiz oranlarında son durum nasıl?

Konut kredi stoku 190 milyar liraya yaklaştı!

Kamu bankaları öncülüğünde konut kredi faiz oranlarında yaşanan düşüşle birlikte konut kredi hacmi ve konut satışları ağustos ayından itibaren yükseliyor. Konut kredisi stoku 190 milyara yaklaştı.

Konut kredi faizlerinde son durum ne oldu?

Konut sahibi olmak isteyen yüz binlerce kişi kredi faiz oranlarını takip etmeye devam ediyor. Peki konut kredi faizlerinde son durum ne oldu?

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları, kredi ihtiyacı olan vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki konut kredi faiz oranlarında son durum ne oldu?

konut kredi artışı Haberi

konut kredi artışı


Mevduat bankalarının verdiği tüketici kredileri, 21 Eylül itibarıyla 130,5 milyon YTL artarak 58 milyar 363,6 milyon YTL'ye yükseldi.


Söz konusu krediler, 14 Eylül tarihi itibarıyla 58 milyar 223,1 milyon YTL düzeyinde idi. Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredileri kapsamında konut kredileri 27 milyar 887,7 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 708,2 milyon YTL, diğer krediler 24 milyar 757,7 milyon YTL olarak hesaplandı.


Bireysel kredi kartları ise 21 Eylül itibarıyla 24 milyar 371,6 milyon YTL'den 24 milyar 233 milyon YTL'ye indi. YTL cinsinden bireysel kredi kartlarının 9 milyar 611 milyon YTL'si taksitli, 14 milyar 576,2 milyon YTL'si taksitsiz kredi kartından oluştu.


Tüketici kredilerinin yaklaşık 16,8 milyar YTL'si kamu bankaları, 30,4 milyar YTL'si özel bankalar, 11,2 milyar YTL'si de yabancı bankaları içeriyor.