19 / 04 / 2024

kripto parayla gayrmenkul alımı

kripto parayla gayrmenkul alımı

GİGDER’in Türkiye’de uluslararası yatırımcılara satışı yapılan her 100 gayrimenkulden yaklaşık 25’ini gerçekleştiren 55 üyesinden derlenen bilgiler, bugün yabancılara satılan ipotekli gayrimenkullerin oranının yaklaşık yüzde 5 olduğunu ortaya çıkardı.

Bitcoin artık mağazalarda geçerli olacak! Ünlü giyim markası kasada ödemeyi kripto parayla alacak

Dünya üzerinde önümüzdeki 5-10 yıl içinde tek bir dijital para biriminin kullanılması öngörülüyor. Bu dönüşüm sürecini özel sektör de ayak uydurmak için kolları sıvadı. Ünlü İtalyan moda devi Gucci, mağazalarında artık bitcoinle ödeme alacak.

Thodex’in firari patronu 8 aydır kayıp! 

400 bin kişiye ait milyonlarca dolar kripto parayla 20 Nisan 2021’de Arnavutluk’a kaçan Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer,8 aydır kayıp. 

Taylandlı dev şirket kripto parayla ödeme denemelerine başladı!

Tayland'da perakende satış sektöründe hizmet sunan dev firma, çalışanlarına kendi mağazalarında kullanması için kendi kripto parasını dağıttı. Kripto paraların ilerleyen zamanlarda müşterilere de arz edileceğine dikkat çekildi.

Kripto paralarda kredi alarmı!

ABD'de bir startup, kripto parayla kredi kartı, tüketici kredisi ve faizli mevduat işlemleri için düğmeye bastı.

Kripto parayla gayrimenkul satışında rekor kırıldı! 

Gayrimenkul alımlarında kripto para kullanımına izin veren  Arte Surfside, Mayıs ayında kripto parayla 22,5 milyon dolarlık satış yaptığını açıkladı. 

Kripto paralar için sermaye şartı gelecek!

Kripto paralara yönelik yasal düzenleme yolda. Yapılan çalışmalara göre; kripto para borsaların varlık çeşitlerine tanımlama gelecek. 

İzmir'de kripto parayla dolandırıcılık iddiasıyla 3 kişi yakalandı!

Egenin incisi İzmir'de son zamanların gündem konuları arasında yer alan kripto parayla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 3 şüpheliden 1 tanesi tutuklandı.

Merkez Bankası'nın kripto para raporu ortaya çıktı!

Kripto para borsası için rapor hazırlayan Merkez Bankası, kripto varlıklarının avantajları, dezavantajlarını anlatırken uyarılarda bulundu. 

Kripto para piyasalarındaki dalgalanma hız kesmiyor!

Kripto paralarda dalgalanmalar sürüyor. Mayıs'ın ikinci haftasında kaydedilen genel değer kaybı sonrasında şimdilerde tepki hareketleri dikkat çekiyor.

4 şehirde kripto para operasyonu!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 4 şehirde kripto para borsası için operasyon başlattı. Operasyon sonunda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. 

Hindistan'dan kripto borsası raporu!

Son günlerde küresel anlamda büyük yankı uyandıran kripto paralara yönelik Hindistan'dan adım geldi. Ülkede regülatörlerin çalışmaları hızla tamamlanıyor.

ABD’de Colorado eyaletinde vergiler kripto parayla ödenecek!

ABD’de Colorado eyaleti, sakinlerine, vergilerini kripto parayla ödemesinin izin verildiği ilk eyalet olmak istiyor. Vali Jared Polis, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

BlackRock'tan kripto para açıklaması! 

BlackRock CEO'su Larry Fink, kripto paraların konjonktür karşıtı faydalar sunup sunamayacakları yönünde araştırma yaptıklarını dile getirdi. 

kripto parayla gayrmenkul alımı Haberi

kripto parayla gayrmenkul alımı

Yabancı yatırımcılar bugün Türkiye’den konut satın almak istediklerinde gayrimenkul değerleme raporunun yüzde 50’sine varan finansman kullanabiliyor ve konut kredisine başvuru yapmak amacıyla teminat, gelir belgesi, yerli kefilya da nakit teminat, çalışma ve oturma izni gibi pek çok belgeyi alıyor. Yasal olarak sunulan bu fırsatlara karşın, Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği’nin (GİGDER) Türkiye’de uluslararası yatırımcılara satılan her 100 gayrimenkulden yaklaşık 25’ini yapan 55 üyesinden derlediği bilgilere göre, yabancıya gerçekleştirilen ipotekli gayrimenkul satış oranı yaklaşık yüzde 5 olarak belirlendi. GİGDER’in AGS Global firması ile gerçekleştirdiği araştırmaya göre, İngiltere’de ise bu oran yüzde 53,5 seviyesine ulaştı.

Verilere ilişkin açıklamalarda bulunan GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, şunları kaydetti:

“Temmuz ayında kamuoyuna açıkladığımız ‘Gayrimenkul İhracatı 2025 Stratejik Eylem Planı’mızda 2020’de 6 milyar dolar olarak gerçekleşen...