28 / 03 / 2024

lojman kirası nasıl kesilir

lojman kirası nasıl kesilir

31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 367 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliğinde 15/1/2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek lojman kiraları yer alıyor. Peki, lojman kirası nasıl kesilir?

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük sorunların başında kiranın zamanında ödenmemesi geliyor. Peki, kirasını geç ödeyen kiracıya ne yapılabilir? Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir? İşte tüm detaylar...

Kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Ev sahipleri bazı durumlarda kiracılar tarafından mağdur ediliyor. Kira borcunu ödemeyen kiracıların tahliyesi yasal yollarla mümkündür. Peki, kirasını ödemeyen kiracı nasıl çıkarılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Gayrimenkulünü kiraya veren ve kirasını düzgün tahsil eden ev sahipleri, kiracısını nasıl tahliye edebileceğini merak ediyor. Peki, kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracı evi başkasına devrederse nasıl tahliye edilebilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Ekim 2020’de evimi göçmen birine kiraya vermiştim. Altı ay kirasını ödemedi. Sonra da çekip memleketine gitti, yerine de birilerini bırakmış. Bu kişilerden para alamıyorum. Nasıl hareket etsem sonuca ulaşırım?' sorusunu cevapladı.

2021 lojman kirası!

Lojmanda oturan memurların ödediği aylık kira bedelleri her yıl yeniden açıklanıyor. Peki, 2021 yılında lojman kirası ne kadar oldu? İşte 2021 lojman kirası...

En uygun konut kredisi nasıl alınır?

Ev kirası vermemeyi ve ev sahibi olmayı her vatandaş istiyor. Ancak kredilerin yüksek olması ve peşinat bulamama gibi durumlar, konut sahibi olmayı zorlaştırıyor. Peki en uygun konut kredisi nasıl alınır? İşte detaylar...

2020 lojman kirası!

Lojmanda oturan memurların ödediği aylık kira bedelleri her yıl yeniden açıklanıyor. Peki, 2020 yılında lojman kirası ne kadar oldu? İşte 2020 lojman kirası...

Lojmanlar nasıl satılacak 2018?

Lojmanlar, Kurumların talebi üzerine satılabiliyor. Peki, lojmanlar nasıl satılacak 2018? Lojman satış işlemleri nasıl yapılacak?

Lojman kirası 2018 ne kadar?

Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kamu konutlarının 2018 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki, lojman kirası 2018 ne kadar?

Lojmanlar nasıl satılacak?

Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile lojman satışları başlayacak. Peki, lojmanlar nasıl satılacak? Lojmanlar kime satılacak?

Lojman satışları nasıl olacak?

Meclis'te görüşmeleri devam eden Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte 10 yılını doldurmuş lojmanlar satılabilecek. Peki, lojman satışları nasıl olacak?

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

lojman kirası nasıl kesilir Haberi

lojman kirası nasıl kesilir

Lojman kirası nasıl kesilir?

31 Aralık 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 367 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliğinde 15/1/2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek lojman kiraları yer alıyor.


Lojman kiraları 2015..

a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,49.-TL/m²,

b) Kalorifersiz konutlarda 2,32.-TL/m²,

c) Kaloriferli konutlarda 3,05.-TL/m² kira bedeli alınır.


Kira bedeline yapılacak ilaveler

Yukarıda belirlenen kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için aşağıda belirtilen tutarlarda ilave kira bedeli alınır:


A) Kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan 0,28.-TL/m²,


B) Elektrik ve su bedellerinin tespitinde; kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderlerin dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olup, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin de hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan;


 a) Elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması...