16 / 04 / 2024

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, belediyelerde estetik kurul mekanizmalarının kurulması ve yapı özelliklerinin mimarların ya da müteahhitlerin inisiyatifine bırakılmaması gerektiğine dikkati çekti...

Mimarlar Odası'ndan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Galataport projesi için güvenlik kapsamında yıkılan Karaköy Yolcu Salonu'nun yıkımına tepki gösterdi. Mimarlar tarihi yapının yıkımıyla ilgili işlem başlatılması gerektiğini belirtti.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu'nun Kızılay istasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak minibüs duraklarının da yeraltına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na, "Bence siz, anlamadığınız işe bulaşmayın" diye tepki gösterdi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yanıt!

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Keçiören Metrosu’nun Kızılay İstasyonu yapımıyla eş zamanlı olarak Güvenpark’taki minibüs duraklarının da yer altına alınması projesine itiraz eden Ankara Mimarlar Odası’na cevap verdi.

Mimarlar Odası'ndan Hamamyolu projesine sert açıklama!

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu, ağaçların kesilip söküldüğü Hamamyolu projesi ile ilgili çok sert bir açıklama daha yaptı. Oda, projenin durdurulması çağrısını yineledi. Açıklamada, projenin görsellerinin “uygulama projesi” olmadığının altı çizildi, ağaç kesimi ve sökümünün de durması istendi.

Mimarlar Odası'ndan anayasa değişikliği değerlendirmesi!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, anayasa değişikliğini değerlendirdi. Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye mektup gönderdi.

Mimarlar Odası'ndan imar yönetmeliği eleştirisi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki 'karmaşanın', sektörde problem oluşmasına neden olduğunu söyledi.

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Ocak 2017 tarihinde 29944 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Sifaş-Polylen arazisindeki imar değişikliği yargıya taşınacak!

Bursa Barosu, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan Nergis Holding'e ait Sifaş-Polylen arazisinde yapılan plan değişikliğini yargıya taşımaya hazırlanıyor.

TMMOB mimarlar odası ana yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

TMMOB mimarlar odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mimarlar Odası'ndan İzmir Kültüpark projesine eleştiri!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Alpaslan, Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’a ilişkin projesini eleştirdi

Sivas Mimarlar Odası'ndan eski stat arazisine meydan önerisi!

Yeni stadın faaliyete geçmesiyle birlikte TOKİ’ye teslim edilmesi gündeme gelen eski stadın bulunduğu alan ile ilgili Mimarlar Odası’ndan bir öneri geldi.

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir çocuk parkına tepki!

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hadsiz ifadelerle eleştiren, millet yararına yapılan dev projeleri durdurmak için mahkeme önlerinden ayrılmayan Mimarlar Odası, bu kez de Anıtkabir'e yapılan çocuk oyun alanına savaş açtı.

Mimarlar Odası'ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü açıklaması!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Türkiye ve dünyadan çok sayıda liderin katılımıyla hizmete açıldı. Mimarlar Odası'ndan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışıyla ilgili bir açıklama yapıldı.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya Haberi

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya


Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde yeni binalar yapılacağını ve bu noktadan hareketle de mutlaka hedef konulması gerektiğini vurgulayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, yasalardaki boşlukların doldurulması, belediyelerde estetik kurul mekanizmalarının kurulması ve yapı özelliklerinin mimarların ya da müteahhitlerin insiyatifine bırakılmaması gerektiğine dikkati çekti. 


Kaya, Bursa'da konut fazlalığının yüzde 25 civarında olduğunu söyledi. Mimarlar Odası Bursa Şubesi'nin toplam bin 350 üyeye sahip olduğunu ve Bursa'nın inşaat sektöründe son 10 yıldır yoğun bir dönem geçirdiğini kaydeden Kaya, "Konutta ülke gelişimine paralel nitelikte önemli adımlar atılıyor. Kentimiz, yerli firmaların yanı sıra kent dışından da yatırımcıların ilgisini çekiyor. Projelerde son beş yılda yüzde 25 artış yaşanırken, özellikle kentin batısında nitelikli konutlar üretiliyor. Örneğin Nilüfer otel,...