19 / 04 / 2024

olumlu miras taksim sözleşmesi şekil şartı

olumlu miras taksim sözleşmesi şekil şartı

Olumlu miras sözleşmesi ile mirasbırakan mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebilir. Ancak malvarlığında eskisi gibi tasarruf etme hakkına da sahiptir...

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Olumlu miras sözleşmesinde mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. Peki, olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Miras taksim harcı 2016!

Miras, iştirak halinde mülkiyet olarak yasal ve atanmış mirasçılara intikal ediyor. Kalan miras, mirasçılar arasında taksim edilebiliyor. Peki, miras taksim harcı 2016 ne kadar oldu?

Miras taksim sözleşmesinin feshi!

Medeni Kanun gereğince; Mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor. Peki, sözleşme feshedilebilir mi? MMiras taksim sözleşmesinin feshi nasıl olur?

Mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi!

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına kalıyor. Kalan miras üzerinde mirasçılar rızai taksim sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

Rızai taksim sözleşmesi geçerliliği!

Rızai taksim sözleşmesi, mirasçılar arasında payların oluşturulması ve fiilen alınması veya aralarında yapacakları paylaşma sözleşmesi mirasçıları bağlıyor. Peki, rızai taksim sözleşmesi geçerliliği için ne gerekir?

Miras taksim sözleşmesi örneği 2015!

Mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. İşte miras taksim sözleşmesi örneği 2015..

Mudurnu Dünya Mirası Listesi'ne girdi!

Başvurusu olumlu sonuçlanan Bolu'nun Mudurnu ilçesi UNESCO Dünya Mirası Geçişi Listesi'nde yerini aldı. Mudurnu Yönetim Planı, eylül ayında tamamlanmış ve kabul edilmişti.

Uzunköprü Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girdi!

Dünyanın en uzun taş köprüsü olma özelliğini taşıyan tarihi Uzunköprü, geçici Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alındı. Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, UNESCO'ya yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığını açıkladı.

Miras payının haczi!

Bir intifa hakkı veya taksim edilmemiş bir miras veya bir şirket yahut iştirak halinde tasarruf edilen bir mal hissesinin haczedilmesi mümkün olabiliyor. Miras payının haczi nasıl olur? İşte yasal esaslar...

Miras sözleşmesi nasıl olmalı?

Olumlu miras sözleşmesi ve mirastan feragat sözleşmeleri, miras bırakan tarafından yapılabilen miras sözleşmeleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, miras sözleşmesi nasıl olmalı? Miras sözleşmesi nasıl yapılmalı?

Mirastan feragat sözleşmesi nedir?

Miras sözleşmeleri olumlu miras sözleşmesi ve mirastan feragat sözleşmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi nedir? Mirastan feragat sözleşmesi nasıl yapılır? İşte miras sözleşmeleri..

Miras taksim sözleşmesi yapılırsa ihtilafı sıfırlanır mı?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında bir okuyucusunun mal varlığının paylaşımı ile ilgili sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

olumlu miras taksim sözleşmesi şekil şartı Haberi

olumlu miras taksim sözleşmesi şekil şartı


Olumlu miras sözleşmesi!


Olumlu miras sözleşmesi yaşam boyu bakılmak şartıyla mirasbırakanın bir kimseyle yaptığı sözleşme olarak biliniyor. Bir örnekle açıklayacak olursak;


Bir damat kayınpederinden kendi üzerine bir evin tapusunu vermesini istiyor. Ancak kayınpederin aklında soru işaretleri kalıyor. Evi verdikten sonra beni sokağa atar mı yada bana bakmaz mı? diye. Bu gayet normal bir düşünce ve korku. Ancak böyle konular için Miras Hukuku'muzda düzenlenen bir hüküm bulunuyor. Buna göre olumlu miras sözleşmesinde kasıt:


I. Olumlu miras sözleşmesi 


Madde 527.- Mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebilir. 

Mirasbırakan, malvarlığında eskisi gibi serbestçe tasarruf edebilir; ancak, miras sözleşmesindeki yükümlülüğü ile bağdaşmayan ölüme bağlı tasarruflarına veya bağışlamalarına itiraz edilebilir. 


şeklindedir. Tabi bu sözleşmenin de bir şekil şartı...