27 / 04 / 2024

OSBlere bedelsiz arsa

OSBlere bedelsiz arsa

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sanayici KOBİ ve girişimciler için 16 maddelik yeni bir destek paketi açıkladı. Buna göre KOSGEB kredileri 2019 yılına kadar ertelenirken vadesi geçmiş borçlar yapılandırılacak. 

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Memiş Kütükcü: Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması ticarete can suyu olacak!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde arsa tahsis uygulamasının ticaret açısından can suyu niteliğinde olacağını dile getirdi.

Adıyaman Besni Belediyesi'ndeki arsa tahsisine mahkemeden dur!

Adıyaman Besni İlçe Belediyesi'ndeki arsa tartışması sonuçlandı. Bir derneğe Kur’an kursu ve hafızlık eğitimi binası inşa edilmesi için bedelsiz verilen arazi için mahkemeden dur kararı geldi.

Havza OSB yatırımcılarına bedelsiz arsa tahsisi müjdesi!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada "Bedelsiz arsa tahsisi başta olmak üzere Havza OSB'ye yatırım yapacak firmalar birçok avantaja sahipler" dedi.

Balıkesir Dursunbey OSB’den bedelsiz arsa tahsisi!

Balıkesir'in en büyük ilçesi Dursunbey’de bin 20 dönüm üzerine kurulan Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi bedelsiz arsa tahsisi ve 4. derece teşviklerle yatırımcılara bedelsiz olarak arsa tahsis ediyor...

Bedelsiz terki yapılan binlerce arsa ve araziye ilişkin emsal karar!

Bahçelievler Belediyesi, tramvay yolu için özel okul sahibi bir şirketten 531 metrekare alana sahip arsayı bedelsiz aldı. Şirket tramvay geçmediğini fark edince ‘Arsamızı geri verin’ dedi. 9 sene süren krizi Anayasa Mahkemesi (AYM) ‘Mülkiyet hakkı ihlal edildi’ diyerek çözdü.

Sağlık Bakanlığı'ndan 'bedelsiz arsa tahsisi' iddialarına yalanlama!

Sağlık Bakanı Koca, "Sağlık Vadisi Projemizde herhangi bir vakıf üniversitesine veya özel bir şirkete bedelsiz arsa tahsis edileceği iddiası gerçek dışıdır, her şeyden önce böyle bir işlem hukuken mümkün değildir" dedi...

TOKİ'ye bedelsiz devredilen arsaların satışı meclis gündeminde!

2003-2019 yılları arasında TOKİ'ye bedelsiz olarak devredilen arsa ve araziler ile bunlar üzerinde yapılan satış ve inşaat işlemleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi için 3 milyon lira ayrıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni yılda sanayici, girişimci ve araştırmacıların yanında olmaya devam edeceklerini ifade ederek, "Sanayi, girişimci ve araştırmacıya 2019'da 5,6 milyar lira destek bütçesi kullandırılacak." dedi. 

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank,"OSB'lerde kısmen ya da tamamen bedelsiz arsa tahsisinin kapsamını genişlettik. OSB'lerdeki parsellerin dolmasıyla, ciddi üretim ve istihdam artışları göreceğiz." dedi...

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi istihdama umut olacak!

ANGİAD Başkanı Emre Altındağ, 16 maddelik destek ve önlem paketinde yer alan, “OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisi” uygulamanın istihdama umut olacağını söyledi.

Sungurlu OSB'de yatırımcıya bedelsiz arsa tahsisi!

Çorum Sungurlu TSO Başkanı Behiç Akkaş, yatırımcılara davette bulundu. Akkaş, Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapmak isteyenlere bedelsiz arsa tahsis edileceğini açıkladı.

OSB'lerde bedelsiz arsa yatırımcılar için can suyu oldu!

OSB'lerde bedelsiz arsa tahsisinin kapsamı genişletildi. Karar, sanayiciler tarafından sevinçle karşılandı..

OSBlere bedelsiz arsa Haberi

OSBlere bedelsiz arsa

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kurban Bayramı öncesinde sanayiciler, KOBİ'ler ve girişimciler için 16 maddelik destek ve  önlem paketini açıklayarak, “Sanayinin ara malı ithalatını oluşturan 2 bin 739 ürün grubu incelendi. Buna göre, minimum 30 milyar dolarlık ithalata karşılık gelen öncelikli ürün gruplarının yerlileştirilmesi çalışmaları başlatılacak” ifadesini kullandı. 


GİRİŞİMCİNİN YÜKÜ HAFİFLEYECEK 

Sanayi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırılar karşısında sanayiciler, KOBİ'ler ve teknoloji girişimcilerinin üzerindeki yükü hafifletmek ve bu süreçten güçlenerek çıkmalarını sağlamak amacıyla harekete geçildiği belirtildi. Sanayi Bakanı Varank'ın duyurduğu destek ve önlem paketi şöyle: 

-Minimum 30 milyar dolarlık ithalata karşılık gelen öncelikli ürün gruplarının yerlileştirilmesi çalışmaları başlatılacak.  

-Sanayi işbirliği projelerinin etkin bir şekilde uygulanması kamu ihalelerinde yenilik, yerlileştirme ve teknoloji transferini...