19 / 04 / 2024

sabiha gökçen ikinci pist çalışmaları

sabiha gökçen ikinci pist çalışmaları

Geçen hafta Sabiha Gökçen Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasının ardından, havalimanındaki ikinci pistin neden hala açılmadığı gündeme gelmişti. Sabiha Gökçen'in ikinci pisti Mart 2021'de açılacak...

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki ikinci pist neden tamamlanmadı?

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki ikinci pist için, iki ayrı etabı içeren iki ayrı ihale yapıldı. İhalelerdeki teslim tarihine göre, ikinci pistin Ağustos 2017'de bitirilmesi gerekiyordu...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmalarının yüzde 70'i tamam!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmaları devam ediyor.DHMİ Genel Müdürü Keskin "Üst yapı hizmet binalarının yüzde 95'i, ATC kule inşaatının yüzde 50'si, saha düzenleme işlerinin yüzde 70'i tamamlanmış durumda." dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı IC Holding’e mi satılıyor?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın IC Holding’e satılacağı ileri sürüldü. İşte ikinci pisti bugün açılan havalimanının satışı ile ilgili detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti 25 Aralık'ta açılıyor! 2024'e iki pistle girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla 25 Aralık Pazartesi günü açılacağını duyurdu. İşte detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini inceledi. Pisti tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinde şok gelişme! Resmen tarih verildi! 2023'te tamamlanacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin 2023'te tamamlanacağı Cumhurbaşkanlığı Programı'nda ilk defa yer aldı. Pist, rakip konumdaki, İstanbul Havalimanı'nı (İGA) işleten müteahhitler tarafından inşa ediliyor ancak 14 senedir bitirilemedi. İşte son dakika gelişmesi...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni bir ihale mi yapıldı? 

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist projesini kaleme aldı. Toker, son haftalarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin iptal olan ihalesine ilişkin yeni gelişmeler olduğu iddialarını gündeme taşıdı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda en düşük işçi maaşı 7 bin lira oldu

Asgari ücretin yüzde 30 zamla 5 bin 500 lira açıklandığı 1 Temmuz itibarıyla şirketler çalışanlarının maaşlarını yeniden düzenlemeye başladı. İstanbul'un en yoğun ikinci havalimanı Sabiha Gökçen'de en düşük işçi maaşları da belli oldu.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti iptal mi oldu?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistindeki son durumu kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistinin maliyeti 2.6 milyar TL'yi aştı!

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inşası süren ikinci pistin altında kalacak tünelde yaşanan çatlakların telafisi için bir ihale daha gerçekleştirildi. 13 senedir tamamlanamayan pist için harcanan para, ihale tarihindeki rakamlarla 2.6 milyar TL'yi aştı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti yıllardır gündemden düşmüyor. Birçok ihaleye çıkılan pistin inşaatı henüz tamamlanamadı. Peki Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci pistinin 2. etabı için yer teslimi yapıldı mı?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pistinde son durum ne? Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pistin ikinci etabına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni ihale yapıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak olan ikinci pist gündemden düşmüyor. Sabiha Gökçen'in 2'nci pisti için yeni bir ihale yapıldı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin akıbeti TBMM'de!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yapım aşamasında olan ikinci pistinin ne zaman tamamlanacağıyla ilgili soru önergesi verdi. 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2'nci pistinde son durum ne?

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pist 7 senedir tartışılıyor. Pistin açılışında sürekli ertelemeler yapılıyor Bu Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti, iki bölüm şeklinde iki defa ihale edildi. 

sabiha gökçen ikinci pist çalışmaları Haberi

sabiha gökçen ikinci pist çalışmaları

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda geçen hafta yaşanan uçak kazasından sonra gözler ilk ihalesi 2014'te yapılan ve yapımı henüz bitirilmeyen ikinci piste çevrilmişti. Sabiha Gökçen'de ikinci pistin inşaat işinin taşeronluğunun İGA'nın da ortaklarından Cengiz ve Kolin'in de ortakları arasında bulunduğu AKA İnşaat'a verildiğinin öğrenilmesi de gündeme oturmuştu. Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker ise bugünkü yazısında piste ilişkin yeni bilgiler açıklıyor. Çiğdem Toker'in yazısının ilgili bölümüne göre pistin tamamlanmama nedeni olarak BOTAŞ'ın boru hattının yerinin değiştirilmesi ve E-5 bağlantı yolundaki tünel hasarı belirtilmiş. İkinci pistin 2021'de devreye alınması tahmin ediliyor.

Geçen hafta Sabiha Gökçen'in ikinci pistini yapan taşeron şirketin İstanbul Havalimanı'nı da işleten Cengiz ve Kolin ortaklığını da kapsayan AKA İnşaat tarafından yapıldığının öğrenilmesi çok konuşuldu.

İşte Çiğdem Toker'in yazısının ilgili kısmı:

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda...