19 / 04 / 2024

Servet vergisini kim öder

Servet vergisini kim öder

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Konaklama Vergisi nedir? Konaklama Vergisi ne zaman yürürlüğe girecek? Konaklama Vergisini kim öder?

Konaklama Vergisi Tebliğ Taslağı Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Taslakta Konaklama Vergisine dair detaylar yer aldı. İşte detaylar!v

Emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Gayrimenkuller için emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi 1. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çevre temizlik vergisini kim öder?

Devredilmemiş evin emlak vergisini kim öder?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Sezgin Özcan bugünkü yazısında, tapusu alınmamış kooperatif evin emlak vergisini kaleme aldı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'emlak vergisi' çıkışı!

Muhtarlarla video konferans toplantısında buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Emlak vergisini kim alıyor? Belediye başkanı. Yüzde 1'ini de size versin kardeşim. Yüzde 1'i de muhtarların bütçesi olur'' dedi. 

2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi!

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin aklında bir sürü soru işareti bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017 yılı çevre temizlik vergisi için 1. taksit dönemi 31 Mayıs'ta sona eriyor. Peki, vergide mükellef kimdir? Kiradaki evin çevre temizlik vergisini kim öder?

2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi 2017 için ilk taksit dönemi başladı. Peki, bu sene satışı gerçekleşen gayrimenkulün vergisini kim ödeyecek? 2017'de alınan gayrimenkulün vergisi ne zaman ödenir?

Servet GYO Flatofis A Blok'un vergisini üzerine alacak!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Flatofis A Blok'un kısmi bölünme suretiyle Sinpaş Yapı Endüstrisi ve Ticaret A.Ş.'den devralınması hakkında yönetim kurulu kararını açıkladı.

Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisini ev sahibi mi kiracı mı öder?

Kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi mükellefi kullanıcı oluyor. Peki, kiradaki işyerinin çevre temizlik vergisini kim öder? İşte yanıtı...

İşyeri çevre temizlik vergisini kim öder?

Çevre temizlik vergisini belediyenin çevre temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar ödeniyor. Peki, verginin mükellefi kimdir? İşyeri çevre temizlik vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisini kim öder?

Veraset ve intikal vergisi, 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kasım ayı itibariyle verginin 2. taksit ödemeleri yapılıyor. Peki, veraset ve intikal vergisini kim öder?

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Servet vergisini kim öder Haberi

Servet vergisini kim öder

Vergi Müfettişleri Vakfı Başkanı Aykut Güleç, Dünya Gazetesi için kaleme aldığı yazısında ''Servet vergisi tartışmaları'' konusunu kaleme aldı...

Günümüz modern vergicilik anlayışında, öncelik harcama ve tasarrufların kaynağı olan gelir ve kazancın vergilendirilmesidir. Bununla birlikte, gerek görülmesi halinde harcama ve mülkiyet üzerinden de vergi alınabilmektedir. Dünyada, özellikle son yaşanan küresel salgınla birlikte servet vergisi tartışmaları yaşanmaktadır. Gelir dağılımının bozulması, zengin ve fakir arasındaki makasın açılması, servetin belirli bir kesimin elinde toplanması, devletlerin salgın nedeniyle büyük vergi kayıpları tartışmaların nedenini oluşturmuştur.

Gerçek kişi veya tüzel kişinin belirli bir anda sahip olduğu iktisadi değeri olan menkul ve gayrimenkul varlığın tümüne ‘servet’ denir. Bir kişinin servetinin değeri, değerleme tarihinde kişinin sahip olduğu toplam serveti ifade etmektedir. Servet üzerinden, servetin transferinden ve servetin değer artışından alınan...