24 / 04 / 2024

silivri yazlık kiralık

silivri yazlık kiralık

45 kilometrelik sahil şeridiyle rağbet gören Silivri'de nüfus yaz mevsiminde artış gösteriyor. Silivri'deki emlak fiyatlarını merak edenler için gerek kiralık yazlık evleri gerekse satılık ev ve arsaları araştırdık. İşte Silivri emlak piyasası 2013...

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Kiralık ve satılık yazlık arayışlarında 2022 telaşı!

Yazlık fiyatlarında yaşanan rekor yükselişlerden cebi yanan tüketici, gelecek yaz için arayışlarına başladı. En çok kiralık yazlığın Çeşme'de, satılığın ise Ayvalık'ta arandığı belirlendi. 

Kiralık yazlık fiyatları dudak uçuklattı!

Kovid-19 salgını ve tam kapanma kararı yazlık bölgelere göçü artırdı. Çeşme’den Fethiye’ye kadar olan sahil kısımlarında kiralık yazlık talebi de katlandı. Sezonluk yazlık fiyatları 750 bin TL'ye kadar ulaştı...

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Salgından kaçan Çatalca ve Silivri'de yazlık kiraladı!

Koronavirüsün etkisiyle bu yıl yazlık evlerin kapıları mart ve nisan aylarında açıldı. Salgından korunmak isteyenler Çatalca ve Silivri gibi yazlık bölgelere yönelince, bu ilçelerdeki elektrik tüketiminde yüzde 35’lere varan artış yaşandı.

Kovid-19 tatilcileri yazlık kiralamaya yöneltti!

Koronavirüs salgını sebebiyle tatil tercihleri de değişti. İzole olmak isteyen ve koronavirüsten korunmak isteyen vatandaşlar yazlık kiralıyor...

Tatilciler yazlık ev kiralıyor!

Koronavirüs tatil alışkanlıklarını da değiştirdi. Salgın endişesi yaşayan ya da kalabalıktan uzak kalmak isteyenler yazlık ev kiralıyor. Sektör temsilcileri taleple birlikte fiyatların da yükseldiğini söylüyor.

Kiralık yazlık konut ilanı aramaları arttı!

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla, şehir hayatının yoğun temposundan uzaklaşıp yazın keyfini çıkarmak isteyenler için kiralık yazlık konut ilanları sahibinden. com’da en dikkat çekici başlıklar arasında yerini aldı...

Gayrimenkul yatırımlarında rota yazlık bölgelere kaydı!

Yaz aylarında gayrimenkule yatırım yapanların rotası yazlık bölgelere kaydı. Bodrum, Çeşme, Kuşadası’nda yeni projelerle rekabet artarken İstanbul’da Silivri ve Şile gözde bölgeler arasında.

Brad Pitt ve Angelina Jolie İzmir Urla'dan yazlık aldı!

Ünlü oyuncu Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin İzmir'in Urla ilçesinden yazlık ev aldığı öne sürüldü. İtalyan emlak şirketinin Türkiye temsilcisi Oya Paktaş, çiftin villa için 2.6 milyon dolar ödediğini kaydetti.

Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışları artış gösterdi!

Konut satışlarına da yansıyan artış ile Türkiye genelinde Temmuz ayında % bin 589 konut satıldı. Özellikle Ege Bölgesi'nde yazlık ev satışlarındaki artış sektöre hareketlilik getirdi.

1945 yılında Çırağan Sarayı yazlık otel yapılacak!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, mülkiyeti Maliye Bakanlığı'nda olan harap haldeki Çırağan Sarayı'nı devralmak için harekete geçmiş. Belediye, sarayı yazı Boğaziçi'nde geçirmek isteyen turistler için yazlık otel haline getirecekmiş.

silivri yazlık kiralık Haberi

silivri yazlık kiralık


Avrupa Yakası ilçesi olan Silivri, bir sahil bölgesi olarak öne çıkıyor. İstanbul ile arasındaki uzaklık 67 kilometre olan Silivri; doğusunda Büyükçekmece, batısında Marmara Ereğlisi ve Çorlu, kuzeyinde Çatalca ve güneyinde Marmara Denizi ile komşu bir konumda. 


Marmara Denizi kıyısında yükselen bölge 45 kilometrelik sahil şeridiyle göz dolduruyor. Silivri'de nüfus ise yıllar içinde yaşadığı artışlarla dikkat çekiyor. İlçede 2000 yılı nüfus sayımına göre 108 bin 155 kişi yaşarken, bu rakam 2010'da 138 bin 797 kişi, 2012'de ise 145 binlere kadar çıktı. Sahip olduğu sahil şeridiyle özellikle yaz mevsiminde nüfusun daha da artış gösterdiği bölgede tatilciler için gece ve gündüz sunulan sosyal yaşam alanları giderek artıyor. 


Silivri'nin mahalleleri... 

20'nin üzerinde mahallesi olan Silivri'de söz konusu bu mahallelerde yenileme çalışmaları ise hız kesmeden devam ediyor....