19 / 04 / 2024

site sığınağı

site sığınağı

Site sığınak yönetmeliği gereğince 12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda sığınak zorunlu olmazken daha fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda sığınak zorunlu oluyor...

Demir Country yatırımcısına 3 ayda yüzde 14 kazandırdı!

Demir İnşaat tarafından hayata geçirilen Demir Country projesi yatırımcısına kazandırmaya başladı. Proje 3 ayda yüzde 14’lük değer artışı kazandı.

Altınok Öz, Kordonboyu'nda dönüşüm toplantısına katıldı!

Kartal Belediye Başkanı Öz, Kartal'daki Kordonboyu Mahallesi ANT Sitesi Yerinde Dönüşüm Bilgilendirme Toplantısı'na katıldı. 

Apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Apartmanlarda kanunen senede en az 1 kez toplantı yapılması gerekiyor. Peki, apartman toplantısına kiracı katılabilir mi?

Ömer Faruk Kavurmacı dördüncü sanık olarak hakim karşısına çıktı!

FETÖ finansman sağladıkları iddiasıyla tutuklanan İBB eski Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın da aralarında bulunduğu TUSKON üyesi işadamları ilk kez hakim karşısına çıktı.

Halk GYO 2017'nin ilk yarısına ait sorumluluk beyanını yayınladı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı2017 yılının ilk yarısına hesap dönemine ilişkin konsolide olmayan sorumluluk beyanını yayınladı.

Ali Ağaoğlu Bodrum'da MAG objektiflerinin karşısına geçti!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu tatil için gittiği Bodrum'da MAG objektiflerinin karşısına geçti.

Bursa Prestij Optimum yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı!

Bakyapı'nın hayat geçirdiği Bursa Prestij Optimum yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. Proje 990 daireden meydana geliyor

Karayolları binası Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak mı inşa edilecek?

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının Van Gölü kıyısına dolgu yapılarak inşa edilmesi kararı mecliste konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Beyoğlu’ndaki binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu!

Beyoğlu'ndaki bir binanın çatısına yapılan havuz mahkemelik oldu, Serdar Bilgili'nin patronu olduğu şirket hakkında suç duyurusunda bulundu.

Tokyo'da marketin çatısına 17 villa inşa edildi!

Japonya'nın başkenti Tokyo'da süpermarketin çatısına 17 adet villa inşa edildi. Gökyüzüne uzanan villaların yapımı için 14 milyon TL harcandı.

Bastion Holdings 2 katlı sığınağı 64.5 milyon TL'ye satıyor!

Amerikalı Bastion Holdings inşa ettiği yerin 13 metre altındaki sığınağı satıyor. Sığınak için 64.5 milyon TL isteyen firma, sığınağın yerini ise güvenlik gerekçesi sır gibi saklıyor.

Zonguldak'ın karayolu altyapısına yönelik 10 sorun mecliste!

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak İli'nin karayolu altyapısına yönelik çalışmalara ilişkin 10 soru hazırladı..

site sığınağı Haberi

site sığınağı

Site sığınak yönetmeliği!

Sığınaklar ile ilgili yönetmelik 25 Ağustos 1988 tarihinde 19910 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış olup; 31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında değişikliğe uğradı.


Yönetmelikte yer alan esaslara göre; 12 ve daha az bağımsız bölümü olan sadece konut kullanımlı yapılarda; Emsal hesabına konu alanı 1500 m2 den az konut dışı kullanımlı yapılarda; Konut kullanımlı bağımsız bölüm sayısı 12 ve daha az olup, binanın tamamının emsal hesabına konu alanı 1500 m2 den az olan konutla birlikte aynı zamanda konut dışı kullanımlı yapılarda sığınak zorunluluğu bulunmazken; daha fazla bağımsız bölüme sahip yapılarda sığınak zorunlu oluyor.


Bu şekilde inşa edilen yapılarda sığınak alanına yer verilmemesi durumunda yapıya ruhsat düzenlenmiyor. Söz konusu esaslar site sığınak yönetmeliği nde şu şekilde yer...