26 / 04 / 2024

tarım arazilerine ipotek tesisi

tarım arazilerine ipotek tesisi

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu, 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile değiştirildi. Peki, yeni düzenlemelere göre, tarım arazilerinin haczi nasıl olur?

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkında yayınlanan son duyuru!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Dairesi Başkanlığı, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu uygulamaları hakkındaki duyuruyu bölge müdürlüklerine yolladı. İşte kanun uygulamaları hakkında dağıtılan duyurunun tam metni...

Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014!

Yeni Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte tarım arazilerine haciz konulması, ipotek, tesisi, cebri satış ve mahkeme kararlarının infazı ne şekilde yapılıyor? Bölünemez büyüklükte tarım arazisi haciz 2014...

Yabancılar Kıbrıs'ın tarım arazilerine hücum etti, yüzde 85'i satıldı!

Yerli ve yabancı yatırımcı gayrimenkul için Kıbrıs'a yöneldi. Genellikle İsraillilerin ve Rusların yoğun mülk aldığı Girne'nin Esentepe köyündeki tarım arazilerinin yüzde 85'i satıldı.

Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi ipotekli!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafıncan açıklanan Ocak 2022 verilerine göre, Türkiye'de 2 milyon 113 bin 81 tarım arazisi sahibinin yaklaşık 4 milyon hektarlık verimli tarım arazisini bankalara ipotek ettirdiği belirlendi. İpotek tutarı 3 trilyon TL olarak açıklandı.

Son 5 yıldaki ipotekli tarım arazisi sayısı mecliste!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, ülke genelinde son beş yıldaki ipotekli tarım arazilerine ilişkin soru önergesi verdi. 

Aydın-Denizli Otoyolu'nun tarım arazilerine etkisi mecliste!

Aydın-Denizli Otoyolu Buharkent bağlantı yolunun tarım arazilerine etkileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazilerinde yapılaşma artıyor! 

Koronavirüs salgını döneminde yatırımcıların tarım arazilerine olan ilgisi arttı. Yatırımcılar bu alan prefabrik evler inşa etmeye başladı. 

Tekirdağ Ergene'de tarım arazilerine sanayi alanı yapılmasına tepki!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen PAKOP plastik sanayi alanı için düzenlenen halkı bilgilendirme toplantısı, tepkiler üzerine yapılmadı. 'Tarım yapılamaz' raporu verilen arazide tarım yapıldığına dair fotoğraflarla toplantıya katılanlar, açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazileri iyileştirilecek!

Orman yangınlarından etkilenen tarım arazilerine ve tahrip olan alanların iyileştirilmesine yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri'de devlet arazilerine kaçak villa mı inşa edildi?

Koronavirüs salgını boyunca bazı vatandaşların  imar olmayan hazine, orman ve tarım arazilerine kaçak villalar inşa ettiği öğrenildi.

Tarım arazilerine yapılan hobi bahçeleri tek tek yıkılacak!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için bölünmesini engelleyecek olan düzenleme gün sayıyor. AK Parti konuyla ilgili teklifini bu yasama yılında yasalaştıracak.

Bilecik Gölpazarı Gıda İhtisas OSB'nin tarım arazilerine etkisi!

Bilecik ilinde yapılması planlanan Gölpazarı Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tarım arazilerine etkisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tüzün, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazisinde kaçak yapı yapanlara ağır yaptırımlar geliyor!

Tarım arazilerine ilişkin teklif komisyondan geçti. Bu kapsamda tarım arazilerinde kaçak yapı yapanlar her metrekare için 10 TL ceza ödeyecek.

Tarım arazisi teşvikleriyle emlak çılgınlığı sona erebilir!

Konut kredi faizlerindeki rekor indirim fiyatları 2 katına çıkardı. Bu durum karşısında tarım arazilerine talep daha çok arttı. 

tarım arazilerine ipotek tesisi Haberi

tarım arazilerine ipotek tesisi

Tarım arazilerinin haczi!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu, 15.05.2014 tarih ve 29001 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 6537 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile değiştirilmiştir.


Yapılan yasal düzenlemeler ile asgari tarımsal arazi büyüklüğü ve yeterli gelirli tarımsal arazi büyüklüğü kavramları tanımlanmış, belirlenen büyüklükteki tarımsal araziler üzerinde gerçekleştirilecek mülkiyeti aktarıcı nitelikli işlemlerin yanı sıra, intikal ve miras taksimi işlemlerinde önemli değişiklikler öngörülmüştür. Peki, Tarım arazilerinin haczi nasıl olur?


Tarım arazilerinin haczi, tarım arazilerinde ipotek tesis edilmesi, tarım arazilerininin cebri satışı ve mahkeme kararlarının infazı, Tapu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan genelge kapsamında açıklanıyor:


C- TARIM ARAZİLERİNE HACİZ KONULMASI, İPOTEK TESİSİ, CEBRİ SATIŞ  VE MAHKEME KARARLARININ İNFAZI


1) 6537 sayılı Kanun ile getirilen değişiklik ile, hisseli taşınmazlarda Kanunla belirlenen...