25 / 04 / 2024

Türk firmaları Ukrayna inşaat sektörü

Türk firmaları Ukrayna inşaat sektörü

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka yaptığı açıklamada, "Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif, ayrıca kamu sağlığı ve ulaşım alanında da Türkiye'nin tecrübesiyle ilgileniyoruz." dedi.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türk müteahhitlik şirketleri, Suudi Arabistan'daki 3 trilyon dolarlık projeler için umudunu koruyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk firmalarının Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği potansiyel iş projeleri hakkında umutlu açıklamalarda bulundu. Eren, Suudi Arabistan'ın 3 trilyon dolarlık projelerine katılmak istediklerini vurguladı.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türk müteahhitler Ukrayna'da savaşın yaralarını saracak! 

Altyapı Bakan Yardımcıları Anna Yurchenko ve Mustafa-Masi Nayyem başkanlığındaki Ukrayna Heyeti, Türkiye Müteahhitler Birliği’nin (TMB) ev sahipliğinde Türk müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarıyla görüştü. TMB Başkanı Eren, Türk müteahhitlerin, Ukrayna'nın yeniden inşası konusunda en doğru te

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Rusya ve Ukrayna arasında gerilen ipler, Ukrayna'da bulunan Türk hazır giyim markalarını da derinden etkiledi. DeFacto'dan LC Waikiki'ye pek çok marka mağazalarını kapatma kararı aldı.

Ukrayna krizi Türk müteahhitleri nasıl etkileyecek?

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ukrayna'daki krizin Türk inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özbekistan Tashkent City projesinde Türk imzası!

Özbekistan'da hayata geçirilen ve Orta Asya'nın en büyük binası olacak olan Tashkent City projesinde Türk firmaları ön plana çıkıyor. Proje içerisinde konut ve ofisler inşa ediliyor. 

Türk müteahhitler için Angola fırsatı!

Angola, Sahra altı ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer alıyor. Angola'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için ciddi fırsatlar bulunuyor.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Türk firmaları Ukrayna inşaat sektörü Haberi

Türk firmaları Ukrayna inşaat sektörü

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka, Türkiye-Ukrayna arasındaki STA görüşmelerini ve iki ülke ekonomik ilişkilerini Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin son senelerde ilk 5'te yer alarak Ukrayna'nın en önemli kilit ticari partnerlerden biri olduğunu dile getiren Kaçka, bunu çok önemsediklerini söyledi.

Kaçka, iç ticari ekonomik dinamiklerin gelişmesinin ülkeler arasındaki bağların da kuvvetlenmesini sağladığına değinerek, "Yani sadece rakamların büyümesi değil, yeni bir diyalog kalitesi görüyoruz. Türk şirketlerinin Ukrayna'ya yatırımlarda aktif olduğunu görüyoruz. Ukraynalı firmalar da her geçen gün Türk piyasasını tanıyor ve ilgileniyor. Geçen 3 sene birbirimizi tanıma açısından iyi bir dönem oldu." dedi.


- "5 milyar dolarlık ticari hacmi artırmak istiyoruz"

Daha fazla ticari ilişkiler geliştikçe, problemlerin de doğal olarak arttığını dile getiren...