08 / 05 / 2024

yassıada yapılaşmaları

yassıada yapılaşmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar katıldığı bir televizyon programında merhum Başbakan Adnan Menderes ve iki bakan arkadaşının idam kararının alındığı Yassıada’nın yapılaşmaya açılmayacağını söyledi...

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Murat Kurum'dan Yassıca Adaları'nın yapılaşmaya açılacağı iddialarına yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Yassıca Adaları'nın yapılaşmaya açılacağı yönünde çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. 

Yassıca Adaları yapılaşmaya açılıyor mu?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Muğla Valiliği tarafından kurulan MUÇEV şirketince Fethiye ilçesindeki Yassıca Adaları'nın özel şirkete kiraya verildiği ve yapılaşmaya açılacağı duyumları, sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi.

Bodrum'da kaçak yapılaşmayla mücadele tam gaz!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde başlatılan kaçak yapılaşmayla mücadele çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Ali Öztunç: Yanlış imar ve yapılaşmalar sel felaketlerini tetikliyor!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Giresun'daki sel felaketine ilişkin, "İnsan kaynaklı doğa tahribatları, yanlış imar ve yapılaşma politikaları, yanlış su yönetimi politikaları, HES'ler, dere ıslah çalışmaları gibi etkenler bu felaketleri tetikliyor." dedi.

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Dr. Müzeyyen Şevkin: Fay hatları üzerindeki yapılaşma durdurulsun!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Fay hatları üzerindeki yapılaşmaların durdurulması ve hat üzerinde yeni yapılaşmalara izin verilmemesi amacını taşıyan kanun teklifi ile ilgili konuştu.

Muğla'da kaçak yapılaşmayla mücadelede drone ile denetim yapılıyor!

Muğla Bodrum'da başlatılan "Kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği" çalışmaları kapsamında drone ile denetimler yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada'daki çalışmaları inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada'da devam eden çalışmaları incelemelerde bulundu.

Anamur Dragon Çayı'nda kaçak yapılaşma arttı!

Mersin'in Anamur Dragon Çayı üzerinde bulunan Alaköprü Barajı, Hidroelektrik Santrali, kirlilik ve civarında yer alan gecekondu baraka yapılaşmalar nedeniyle yok oldu.

İstanbul Yassıada'nın son hali havadan görüntülendi!

Dün DHA tarafından yapılan çekimlerde Yassıada projesindeki binaların tamamlandığı ve oturuma hazır halde olduğu görüldü. 

Yassıada restore edildi!

Türk demokrasi tarihine hukuksuz yargılamalar ve idamlarla giren Yassıada 59’uncu yılında 27 Mayıs darbesinin izlerini silmek için restore edildi. Yapılan çalışmaları  27 Mayıs’ın yıl dönümünde adaya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan yerinde denetleyecek.

yassıada yapılaşmaları Haberi

yassıada yapılaşmaları

Bakan Erdoğan Bayraktar katıldığı bir televizyon programında Yassıada’nın müze ve demokrasi adası olacağını belirterek “Yassıada’nın imar planında yapılaşma diye bir şey yok” dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yassıada’nın demokrasi adası olması talebiyle başlatılan projenin, bazı çevreler tarafından “Yassıada turizme açılıyor” şeklinde yansıtıldığını belirten Bakan Bayraktar “Türkiye demokrasisine hançer vurulan Yassıada müze ve demokrasi adası olacaktır. Adnan Menderes ve arkadaşlarının hatıralarını incitecek yapılaşmaya izin vermeyiz” dedi.


Yassıada’nın turizme açılmadığının altını çizen Bakan Bayraktar “Yassıada da kültür merkezi ve müze yapacağız. Buralara gelen insanlar, bir gece kalmak isterse onlar içinde bir barınma yeri, bir butik otel şeklinde küçük bir şey yapılabilir. Ama burada oteller yapılmayacak. İmar planında böyle bir şey yok. Yassıada da yapılaşma diye bir şey yok” dedi.


-İmar Planlarına İbadethane Düzenlemesi


Bakan...