28 / 03 / 2024

yeşil yol projesi son durum

yeşil yol projesi son durum

Fırtına İnisiyatifi, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yeşil Yol Projesi" kapsamında, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yolunun başlamasına tepki gösterdi.

Ordu 'Yeşil Yol' projesinde son durum!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Samsun-Artvin arasında 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 567 kilometrelik 'Yeşil Yol' projesini desteklediğini belirtti. Yılmaz, 4 saatte gidilebilen yaylalara1 saate gidileceğini ifade etti.

Yeşil Yol Projesi Mühendis ve Mimarlar Birliği'nden ödül aldı!

Yapımı tartışmalara ve yer yer tepkilere neden olan "Yeşil Yol Projesi'ne Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği tarafından 'İpekyolu Medeniyetleri Hizmet Nişanı' verilecek.

Yeşil yol projesinde imara açılan meraların iptali istendi!

Karadeniz'de önce 'Yeşil yol' projesini başlatılması, ardından yayla ve meraların imara açılmasına yönelik hazırlandığıı yönetmeliğin iptalini isteyen CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, konuyu yargıya taşıdı.

Yeşil Yol, yaylalardaki yapılaşmaya düzen getirecek!

DOKAP Başkanı Ekrem Yüce “Yeşil Yol” projesinin doğaya saygılı ve entegreli bir yol ağı olduğunu belirtti. Yüce; Yaylalardaki yapılaşmaya bir düzen getirileceğini ve kentsel dönüşüm gibi kırsal dönüşümün de sağlanacağını söyledi.

Veysel Eroğlu: Yeşil Yol Projesi'nde mevcut yol genişletiliyor!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşil Yol Projesi'ne ilişkin, "Bu ormandan geçmiyor. Yeşil Yol'un ormandan geçen kısmı çok cüzi miktarda ve 13 ağaç kesilmiş. Orada çok geniş otoban falan yapmıyoruz, mevcut yolu genişletiyoruz" dedi.

Murat Özdemir: Yeşil Yol Projesi'nin bölgeye katkısı olacak!

Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Özdemir: "Yeşil Yol Projesi'nin bölgeye katkısı olacaktır. Bölge insanının çekincelerini de dikkate almak lazım" dedi.

Rize Hemşin'de Yeşil Yol için imza kampanyası başlatıldı!

Rize'nin Hemşin ilçesinde bir grup yaylacı, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlattı.

Ekrem Yüce: Yeşil Yol, yeşile yolculuk projesidir!

DOKAP BKİ Başkanı Ekrem Yüce, "Yeşil Yol Projesi"nin yeni bir yol yapma projesi olmadığını belirterek, "Bu yol, yeşile yolculuk projesidir. Eski yolu, yani var olan yolu ıslah etmek, iyileştirmek, işaretlemektir" dedi.

Yeşil Yol projesi yayla ve turizm merkezlerini birbirine bağlayacak!

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Turizm Master Planı çerçevesinde yürütülen yaklaşık 2 bin 500 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol projesinde yer alan 8 ilden birisi Gümüşhane...

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Yeşil Vadi Konsept Yeşil Mahalle lansman fiyatlarıyla satışta! 15 ay 0 faiz imkanı!

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle projesi satışa sunuldu. Teslimleri 10 ay sonra yapılacak olan projede lansmana özel fırsatlar sunuluyor.

Fransız Kalkınma Ajansı'ndan VakıfBank’a 'Yeşil Konut Projesi' için 200 milyon avro kredi!

VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), "Yeşil Konut Projesi" kapsamında 200 milyon avro tutarında yeni bir anlaşma imzaladı. 

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!

Çin'de yeşil konut projesi, beklenmeyen misafirlerin gelmesi sonucunda adeta kabusa döndü. Konut projesinde apartmanların balkonlarına ekilen bitkiler bakımsızlıktan kontrol edilemez duruma gelince evler adeta ormanı andırdı. 

Yeşil yol projesinde son durum!

Turistlerin doğa içerisinde ulaşım sağlaması hedeflenen Yeşil Yol Projesi kapsamında Samsun'dan Artvin'e kadar bin kilometre yolda iyileştirilme yapıldı.Çalışmanın tamamlanmasıyla bir çok şehre ziyaret gerçekleşecek...

Aydın'a 500 dönümlük yeşil alan projesi!

Kent için vizyon projelerini açıklayan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem ‘Millet İttifakı’ adayı Özlem Çerçioğlu, yeşil alan projesini anlattı.

İstanbul 'Yeşil Ağ' ile örülecek!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, İstanbul’daki seçim çalışmalarına dün Eyüpsultan’dan başladı. Vatandaşlarla biraraya gelen Yıldırım, Yeşil Ağ projesi ile İstanbul’u yeşil koridorlarla saracak.

Samsun'daki tarihi yapılar turizme kazandırılıyor!

Samsun Ladik'te Ambarköy, Vezirköprü'de Adatepe Çamaşırlığı. Samsun Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz'i bir baştan bir başa turizme açacak olan Yeşil Yol Projesi üzerinde yer alan tarihi değerlere el atıyor.

Yeşil GYO Innovia 4 projesi 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Innovia Projesi 4.Etap bünyesinde yer alan 6.653 adet konut ve 175 adet işyerine ilişkin yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

Yeşil Vadi Projesi Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde bulunan Yeşil Vadi Projesi, Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredilecek.

Bizim Yeşil Vadi teslimleri!

Ankara Yenimahalle'de Sınırlı Sorumlu Bizim Yeşil Vadi Konut Yapı Kooperatifi imzasıyla hayata geçirilecek olan Bizim Yeşil Vadi projesi 35 bin 95 metrekarelik arsa alanı üzerinde inşa ediliyor. 

Bizim Yeşil Vadi ile Ankara'ya 235 konut geliyor! Yeni proje!

Bizim Yeşil Vadi projesi, Ankara Yenimahalle'de hayata geçiriliyor. Projenin 2019'da tamamlanması planlanıyor..

yeşil yol projesi son durum Haberi

yeşil yol projesi son durum



Fırtına İnisiyatifi, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak olan "Yeşil Yol Projesi" kapsamında, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Kavron ve Samistal yaylaları arasındaki 8 kilometrelik bağlantı yolunun başlamasına tepki gösterdi.


İlçeye bağlı Konaklar Mahallesi'nde toplanan Fırtına İnisiyatifi adına basın açıklaması yapan Deniz Tarakçı, Çamlıhemşin'e bağlı Yukarı Kavron Yaylası'nda işlenen doğa cinayetinin tanığı olduklarını, arkadaşlarından 11'inin jandarma tarafından "çalışmaları engellemek" ve "görevliye mukavemet" suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti.


Tarakçı, adına "Yeşil Yol" denen projenin geçen yıl halkın kararlı direnişi ve mahkemelerin verdiği yürütmeyi durdurma kararlarıyla durdurulduğunu savundu.


Deniz Tarakçı, "Yeşil Yol" ile ilgili tüm bilimsel verilerin, projenin doğayı dönüşsüz biçimde yok etmekten öte bir getirisi olmayacağını da iddia etti.


Basın açıklamasının ardından grup...