02 / 05 / 2024

yurt yapılması

yurt yapılması

Orman Kanununun 17 ve 18 nci Maddelerinin Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre, yurt yapılması maksadıyla verilen izinlerden ağaçlandırma bedeli ile arazi izin bedeli alınıyor...

Isparta Senirkent'e yapılması planlanan yurt binası mecliste!

Isparta'nın Senirkent ilçesinde yapılması planlanan yurt binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ataşehir Sitespor sahasının yurt yapılması kararı iptal edildi!

Ataşehir Sitespor sahası önce iki seçim arası İBB'nin kayyım yönetimince Gençlik Spor Bakanlığı'na devredildi. Sonra KHK ile öğrenci yurdu yapılması karar verilmişti. O karar iptal edildi..

Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nin yerine yurt yapılsın!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikâr Kotanlı, Erzurum Aziziye Araştırma Hastanesi'nin yıkılarak yerine yurt yapılması önerisinde bulundu.

Isparta Şifa Hastanesi'nin yerine yurt yapılması teklif edildi!

Isparta Belediye Meclisi'nin Aralık ayı toplantıları başladı. Toplantıda yeni Şehir Hastanesi karşısındaki 3 bin 409 adanın konut alanından çıkartılarak ticari alana alınması ile yeni binasına taşınan Şifa Hastanesi'nin eski yerine yurt yapılması teklifi de bulunuyor.

Zonguldak Alaplı'ya 250 yataklı yurt yapılacak!

Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan Aksu, Zonguldak’ın Alaplı ilçesine 250 yataklı yurt için çaba sarf ettiklerini açıkladı. Aksu, yapılması düşünülen yurdun ilçede öğrenim gören 2 yıllık yüksek öğrenim öğrencilerine büyük fayda sağlayacağı bilgileri

Kocaeli Umuttepe’ye 430 kişilik yurt yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Umuttepe’de 430 kişilik yurt binasının yapılması için 20 Ağustos 2015 Perşembe günü ihale yapılacak.

1983 yılında yapılması düşünülen 10 proje askıya alınmış!

1983 yılında İstanbul'da yapılması düşünülen 10 proje askıya alınmış. Metro, tüp geçit, yeni Galata Köprüsü, Büyükçekmece Barajı gibi toplam 10 büyük proje, bürokratik işlemler ve para darlığından askıya alınmış.

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan tüketiciler, kesilen kesilen dosya masraflarının tarafında iade edilmesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler nelerdir?

Vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 21 Ocak 2015 tarihinde 29243 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vakıf kültür varlıkları ihale yönetmeliğinde yapılan değişiklikler...

Gaziantep'te yurt yapım çalışmaları devam ediyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri ile başlatılan üniversiteli öğrencilere yönelik yurt yapımlarının büyük kısmı tamamlandı. Şahin, yetkililerden yurtlara kayıt olan öğrenciler ile ilgi son bilgileri aldı.

Apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?

Ağır hasar gören,yıkılma tehlikesi olan riskli yapılar kentsel dönüşüm adı altında yeniden yapılandırılıyor.Peki apartman yıkılıp yeniden yapılması kararı nasıl alınır?İşte apartmanın yeniden yapılması kararı..

Apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Yapılarda hasar,yıkılma görüp belgeleniyorsa ve alan riskli olarak değerlendiriliyorsa yeniden inşası uygun görülüyor.Peki yeniden inşa için neler gerekiyor?İşte,apartmanın yeniden yapılması için gerekenler!

Validebağ'a yapılması planlanan izci evi protesto edildi!

Validebağ Savunması'na bağlı bir grup dün, Validebağ Korusu'nun içinde yapılması planlanan izci evini protesto etti. Koşuyolu'nda toplanan grup, "Validebağ korudur, koru kalacak", "Sermaye elini yeşilimden çek" sloganları attı.

yurt yapılması Haberi

yurt yapılması

29 Ağustos 2013  PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 28750


YÖNETMELİK

Orman ve Su İşleri Bakanlığından:


ORMAN KANUNUNUN 17 VE 18 İNCİ MADDELERİNİN UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 15/9/2011 tarihli ve 28055 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Orman Kanununun 17 ve 18 inci Maddelerinin Uygulama Yönetmeliğinin 15 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.


“(13) Orman Kanununun Ek 9 uncu maddesinin üçüncü fıkrası gereğince gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri ya da vakıflar tarafından kurulan yükseköğretim kurumları hariç olmak üzere; yükseköğretim kurumlarına eğitim ve araştırma maksatlı tesisler yapılması için mezkûr Kanunun 17 nci maddesinin üçüncü fıkrası esaslarına göre orman sayılan alanlardan verilen izinler ile bu alan içinde izin sahibi yükseköğretim kurumuna veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne yurt yapılması maksadıyla verilen izinlerden ağaçlandırma...