26 / 04 / 2024

İBB'den dikkat çeken Kanal İstanbul anketi!

İBB'den dikkat çeken Kanal İstanbul anketi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı tarafından hazırlanan İstanbul Barometresi Haziran 2021 Raporu, 26 Haziran-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında 670 İstanbul sakiniyle telefon aracılığıya yapılan görüşmelerle gerçekleştirildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Planlama Ajansı tarafından hazırlanan İstanbul Barometresi Haziran 2021 Raporu, 26 Haziran-9 Temmuz 2021 tarihleri arasında 670 İstanbul sakiniyle telefon aracılığıya yapılan görüşmelerle gerçekleştirildi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; katılımcılara, İstanbul'un gündeminde bulunan problemler ve duygu durumlarıyla ilgili sorular soruldu. 

İBB den dikkat çeken Kanal İstanbul anketi!

KANAL İSTANBUL'DAN ÖNCELİKLİ SORUNLAR VAR

Katılımcıların, yüzde 39,2'si Marmara Denizi kıyılarında ortaya çıkan deniz salyasının, yüzde 30,8'i Kanal İstanbul tartışmalarının İstanbul'un gündemi olduğuna dikkat çekti. Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak yüzde 71,1; İstanbulluların karar vermesi gerektiğini, yüzde 62,7 maddi israf olduğunu, yüzde 76,6 daha öncelikli problemlerin var olduğunu ve yüzde 65 doğayı tahrip edeceğini düşündüğünü dile getirdi.

İBB den dikkat çeken Kanal İstanbul anketi!

İSTANBUL'UN İLK ÜÇ SORUNU DEĞİŞMEDİ

İstanbul'un ilk üç problemi ise geçmiş aylarda da olduğu gibi yine deprem, ekonomik sorunlar ve ulaşım olarak ortaya çıktı. Yüzde 46,4 olası İstanbul depremi, yüzde 37 ekonomik problemler ve yüzde 36,9 ulaşım şeklinde olurken, bunları göçmen ve mülteciler sorunu izledi.

Kanal İstanbul dünyanın en çevreci projesi olacak!

Kanal İstanbul Türkiye'nin güç eksenini değiştirecek!


Geri Dön