25 / 04 / 2024

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.



ÇİMENTO, BETON FİYATLARI 2022

32,5 olarak satılan gri çimentolar genellikle şantiyelere satılıyor ve bir torbası KDV dahil 75 lira.  52,5 'lik bir beyaz çimentonun 1 paketi şu anda 100,00+KDV'den satılıyor.Beton fiyatları da çimento fiyatları ile paralel olarak artış gösteriyor. İstanbul'da şu anda 1m3 C30 beton fiyatları pompa dahil 900TL+KDV iken, Anadolu da ki çimento fiyatları nakliye dahil 1000 TL+KDV'dir. Çimentonun torbasına 12 lira, tonuna 200 lira zam geldi.

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

GAZ BETONA ZAM GELDİ!

Çimentoya gelen zamlarından ardından bugün edinilen son bilgiye göre gaz betona da zam yapıldı. Bugünden itibaren gaz betonun 1 m3 fiyatına 100 lira zam geldi. Sektör temsilcileri gelen zamlar karşısında şaşkına dönerken, yakın bir zamanda tekrar zam beklemediklerini söyledi. Çimento ve betona bir sonraki zamların Ramazan Bayramı'ndan sonra geleceği öngörülüyor.

 

Şerife Şişoğlu/Emlakkulisi.com

İnşaat sektörü zam haberi ile sarsıldı! Çimento ve beton fiyatlarına zam geldi!

Çimento fiyatları isyan ettirdi: Bu fiyatlar kabul edilemez!

Çimento ve beton fiyatları düşecek mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön