19 / 04 / 2024

İslam Memiş, altın ve dolarda çok kazanmanın sırrını açıkladı! Asla zarar etmeyeceksiniz!

İslam Memiş, altın ve dolarda çok kazanmanın sırrını açıkladı! Asla zarar etmeyeceksiniz!

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolarda hem düşerken hem de yükselirken daha çok kazanmanın sırrını açıkladı ve yatırımcıların yatırım yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda püf noktaları söyledi.



ALTIN VE DOLARDA ZARAR ETMEK İSTEMİYORSANIZ BUNU YAPIN!

Memiş, parite işlemleri yapılırken yatırımcıların herhangi bir zarara uğramayacağının altınız çizdi ve şunları söyledi:  “Elimde sterlin var, bu sterlinimi dolara çevirmek istiyorum. Veya elimde dolarım var, bunu sterline çevirmek istiyorum. Şu an da sterlin dolar paritesi, 1,2560 seviyesinde. İşte bu işlemleri bu şekilde yaparak aslında çok büyük bir avantajın içerisinde bulunmuş oluyoruz. Eğer elimdeki euroyu önce TL’ye çevirirsem ve elimdeki TL ile daha sonra dolar almış olsam, alım-satım arasındaki farktan zarar ediyor olacağım. Ancak parite üzerinden işlem yaptığım zaman, alım-satım fiyat farkından zarar görmemiş olacağım.” 

İslam Memiş, altın ve dolarda çok kazanmanın sırrını açıkladı! Asla zarar etmeyeceksiniz!

PARİTE, SADECE ALTIN VE DOLARDA DEĞİL GÜMÜŞ İÇİN DE GEÇERLİ 

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş, paritenin sadece para birimleri ile değil emtialar arasında da yapılabileceğini açıkladı. Mesela gümüş için de yapılabileceğini söylen Memiş şu açıklamayı yaptı: “Bunu altın ve gümüş olarak da yapabilirsiniz. Mesela elinizde altınınız var, gümüş ile takas edeceksiniz. Elinizde gümüşünüz var, dolarla takas edeceksiniz. Bu işlemler de parite üzerinden yapıldığı için parite üzerinden yapılan işlemleri, önemsiyorum. Çünkü dediğim gibi elindeki altını satmak, tekrar gümüş almak. Elindeki gümüşü satmak, tekrar altın almak gibi bir yanlışa düşmemek gerekiyor. Alım-satım farkından dolayı mutlaka ciddi anlamda zarar edebilirsiniz. Mesela altın/gümüş paritesinden bahsetmek istiyorum size. Altın/gümüş paritesi şu an da 84,33 dolar seviyesinde. Eğer altını verip gümüş alırsanız, 84,42 seviyesine. Benim gümüşüm var, bunu dolara çevirmek istiyorum. Nasıl bir işlem yapmam lazım? Bu sefer 706-732 dolar işlemi ile bu işlemi yapıyorsunuz. 706 dolar 732 dolar. 706 dolardan gümüşünüzü dolara çevirebiliyorsunuz, 732 dolardan da tekrar bu işlemi satış üzerinden yapabiliyorsunuz. İşte bu parite üzerinden işlem yaptığınız zaman da herhangi bir ters pozisyonda kaldığınız zaman ki çok önemli bir yer burası. Ters pozisyonda kalırsanız, en azından açıkta kalmamış oluyorsunuz. Mesela örnek verelim. Benim elimde 1 kilogram altınım var. Genelde küçük yatırımcılar veya acemi yatırımcılar veya finansal okur-yazarlığı az olan yatırımcılar, genelde gram altın TL fiyatını takip eder ve gram altın üzerinden işlem yapar. Ve geçtiğimiz yıllardan bugüne kadar baktığımız zaman, genelde yatırımcıların arasında TL ile işlem yaptıkları için ciddi anlamda zarar ettiğini gözlemliyoruz.” 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön