25 / 04 / 2024

İzmir Deprem Konutları'nın inşaatı yükseliyor!

İzmir Deprem Konutları'nın inşaatı yükseliyor!

İzmir'de 30 Ekim tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören depremzedeler için Bayraklı ilçesinde hayata geçirilecek olan 3 bin 500 konuttan ilk etabı olan 397'sinde inşaat çalışmaları sürüyor.



İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören depremzedeler için Bayraklı ilçesindeki rezerv alanında inşa edilecek  3 bin 500 konuttan ilk etabı olan 397'sinde inşaat çalışmaları sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Merkez üssü Seferihisar açıkları olan deprem özellikle Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yer alan çok sayıda binada ağır hasara sebep oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin çalışmaları dahilinde ilk planda can kayıplarının yaşandığı 7 bölgedeki yaklaşık olarak 100 bina yıkılırken, kent genelinde depremden etkilenen 488 binanın yıkımı için işlemlere de başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Şubat tarihinde İzmir'de katıldığı törende 7 proje bölgesi ve Bayraklı Şehir Hastanesi'nin yanında yer alan rezerv alanında toplam 1444 konutun temeli atıldı. Bayraklı Şehir Hastanesi yanında bulunan 375 hektarlık rezerv alanda ilk etapta 397 konutun inşası için çalışmalar sürüyor.

Projesi, ihalesi ve denetimi  TOKİ  tarafından yapılan alanda ilk binalar yükseliyor. Bölgede 3 ada üzerinde hayata geçirilen projede 336 adet üç artı bir, 61 adet iki artı bir daire yapılması planlanıyor. TOKİ tarafından etap etap yapılacak ihaleler sonunda toplamda 3 bin 500 konut hak sahiplerine teslim edilecek. Halen inşaatı süren projede ise 2 çocuk oyun alanı, 1600 metrekare peyzaj alanı, 18 bin metrekare yeşil alan, 200 metre uzunluğunda bisiklet yolu ile 100 metre uzunluğunda yürüyüş yolu mevcut.

İzmir Deprem Konutları nın inşaatı yükseliyor!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Anadolu Ajansı muhabirine, depremin ardından zarar gören binalarla ilgili çalışmalara başladıklarını belirtti. Bayraklı bölgesindeki 7 proje alanındaki çalışmaların hızla sürdüğünü dile getiren Albayrak, şöyle konuştu:

"Rezerv alanda 8 bin konuta kadar konut üretme şansına sahibiz. Tüm planlama işlemleri bakanlığımız ve TOKİ tarafından yapılacak. İlk etapta 3 bin 500 konutun yapılacağı bu alanda TOKİ tarafından 397 konutun ihalesi yapıldı. Alandaki zemin çalışmaları tamamlandı. Bu bölgede zemin artı dört ve zemin artı beş olmak üzere toplam 34 blok yapılacak. 4 blokta zemin çalışmaları bitti, betonarme çalışmaları devam ediyor. Yıl sonu itibarıyla rezerv alanındaki konutların, depremzedelere teslim edilmesi planlanıyor. Proje tamamlandığında bağlantı yolları, sosyal donatı alanlarıyla yeni bir kentin inşa edilmiş olacak. Tüm hizmetler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından yapılacak."

Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un İzmir'de süren çalışmalara çok önem verdiğini belirtti.

Yüklenici firmanın şantiye sorumlusu inşaat mühendisi Ali Kökkız ise çalışmaların hızlı bir biçimde ilerlediğini dile getirerek, "23 Şubat'tan bu yana çalışmalarımız devam ediyor. Planlanan zamanda hak sahiplerine konutlarını teslim edebilmek için çalışıyoruz." dedi.

 

İzmir Deprem Konutları 7 ay sonra teslim edilecek


Geri Dön