27 / 04 / 2024

Kınık'a gençlik merkezi müjdesi!

Kınık'a gençlik merkezi müjdesi!

Bütçe maratonunda, Kınık’ta yapımı planlanan 4,5 milyon TL’lik Gençlik Merkezi projesi 2015 yatırım programına alındı. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, “2015 Kınık’ta yatırımların yılı olacak” diye konuştu




Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 17 Ekim'de başlayıp haftabaşında son bulan bütçe maratonundan Kınık'a da müjdeli haberler geldi. 2015 yatırım planına alınan Kınık Gençlik Merkezi'nin üç ay içinde ihalesi ve temel atma töreni tamamlanacak. Merkez, Kuzey Ege'nin tek gençlik merkezi olacak. Bu yatırımla Kınık'ın taçlanacağını söyleyen Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "Bu yatırım bir başlangıç 2015 yılı Kınık için yatırımların yılı olacak" dedi.


Kınık'a uygun bir merkez

Gençlik merkezinin gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için yapılacağını kaydeden Başkan Doğruer, "Kınık'ta gençleri kahvehaneden ve tüm kötü alışkanlıklardan kurtarmak istiyoruz. Bunun için spor ve sosyal donatı alanlarının bulunacağı gençlik merkezini ilçemize kazandıracağız. Bu kararı yerel seçimlerden 2 ay sonra meclis toplantısında almıştık. Daha sonra  İzmir  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu ve AK Parti İzmir milletvekillerimizin de katkılarıyla 2015 yatırım planlarına dahil edildi. Süreç çok daha çabuk ilerleyecek. Bizim için çok sevindirici bir haber" diye konuştu.

Merkezin, gençlerin içinde her türlü aktiviteyi yapabileceği şekilde tasarlandığını belirten Başkan Doğruer, "Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçesinden 4,5 trilyon ayrılarak yapılacak. Merkezin fiziksel koşulları ilçeye uygun olacak. Merkezimiz 9 bin 300 metrekarelik bir alana kurulacak. Geniş bir alanda hizmet verecek" açıklamasını yaptı.



1,5 yıl içinde tamamlanacak

Kuzey Ege'de tek olacak merkezin ihalesinin ve temel atmasının 2015 yılının ilk diliminde gerçekleşeceği ifade edildi. Merkezin 1,5 yıl içinde hizmete açılması bekleniyor.



Yeni Asır


Geri Dön