24 / 04 / 2024

Kur Korumalı Mevduat Sistemi 150 bin yeni milyoner yarattı!

Kur Korumalı Mevduat Sistemi 150 bin yeni milyoner yarattı!

Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile geçen 6 ayda Türkiye’deki milyonerlere 150 bin 305 kişi daha eklenmiş oldu. Açıklanan detaylara göre, milyonerlerin bankalardaki serveti 4.4 trilyon TL'ye çıktı.



Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aylık bankacılık sektörü verilerini masaya yatıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada asgari ücretliden, esnaftan, çiftçiden, memurdan alıp bir avuç zengine veren Kur Korumalı Mevduat sistemi 150 bin yeni milyoner yaratmış olduğunu dile getirdi.

Kur Korumalı Mevduat Sistemi 150 bin yeni milyoner yarattı!

SİSTEM EŞİTSİZLİĞİ BÜYÜTTÜ MÜ?

Yaptığı açıklamada dört senelik Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde yaşanan gelir eşitsizliğinin milyoner sayısını da yükselttiğini kaydeden Veli Ağbaba, bu dört senede milyoner sayısının yüzde 323, milyonerlerin mevduatlarının ise yüzde 339 oranında arttığını dile getirdi.

Peki bankalarda 1 milyon TL ve üzeri hesaba sahip olan kişi sayısı arttı mı? Bankalarda 1 milyon TL ve üzeri hesaba sahip olan kişi sayısı ne kadar arttı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön