25 / 04 / 2024

Nijeryalı yatırımcılar Ankara Siteler'den mobilya almak istiyor!

Nijeryalı yatırımcılar Ankara Siteler'den mobilya almak istiyor!

ANKİSAD' dan yapılan açıklamaya göre, Mobilya Komisyonu üyesi iş adamları ile ülkelerinin mobilya ihtiyaçlarını Siteler'den karşılamak isteyen Nijeryalı bir grup yatırımcıyla yemekte bir araya geldi....



Ankara İş adamları ve Sanayicileri Derneği (ANKİSAD) Mobilya Komisyonu üyesi iş adamları, Nijeryalı yatırımcıları ağırladı.


ANKİSAD'dan yapılan açıklamaya göre, Mobilya Komisyonu üyesi iş adamları ile ülkelerinin mobilya ihtiyaçlarını Siteler'den karşılamak isteyen Nijeryalı bir grup yatırımcıyla yemekte bir araya geldi. 


ANKİSAD Başkanı Harun Akca, yemekte yaptığı konuşmada, dış ticaretin öncelikleri olduğunu belirterek, Afrika'da keşfedilmeyi bekleyen birçok pazar olduğunu, mobilyacılığın da bunların başında geldiğini belirtti. Akca, gerek Nijerya gerekse Afrika’nın diğer ülkelerine açılmak isteyen ANKİSAD üyelerine dernek olarak her türlü desteği verdiklerini kaydetti.


Benin Fahri Konsolosu ve Başkan Yardımcısı Cüneyt Kaya da “Nijerya dünyanın 10 büyük petrol üreticisinden biridir. 700 milyar dolarlık bir pazara giriş kapısı olarak görülüyor. Türk firmaları için gerçekten hem kendisi hem de çevresi ile çok büyük bir potansiyel barındırıyor" ifadelerini kullandı.


ANKİSAD Mobilya Komitesi Başkanı Kemal Altınışık, konuşmasında, 35 bin firmanın bulunduğu Siteler'de 400 bin istihdam sağlandığını dile getirerek, Nijeryalı yatırımcılara doğru yerde olduklarını belirtti. Nijerya'ya ilk defa bu organizasyonla açılma imkanı yakalayacaklarını ifade eden Altınışık, fabrika ziyaretleri sonrasında somut anlaşmaların olacağını ve Nijerya ile ticareti geliştirmek istediklerini vurguladı. 


Nijeryalı yatırımcılar da yatırımlarını tecrübeli Türk firmalarıyla yapmaları gerekliliğinin farkında olduklarını belirttiler. Türk iş adamlarıyla iş birliğini geliştirmek istediklerini ifade eden Nijeryalı yatırımcılar, birçok endüstri dalı için Türkiye ile yakından ilgilenildiğini dile getirdiler. 


Bu görüşmelerin dünyaya açılmak isteyen Türk iş adamları içinde büyük fırsatlar barındırdığını vurgulayan Nijeryalı yatırımcılar, Nijerya'nın, yapılan yatırımların karşılığının alınabileceği bir ülke olduğuna işaret ettiler. 


Siteler'deki mobilya üreticilerini ziyaret eden Nijeryalı iş adamları, fabrikalarda incelemelerde bulunup, bir konteynerlik alışveriş yaptılar.


AA

 




Geri Dön