20 / 04 / 2024

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı için düğmeye basıldı! İstanbullulara müjde!

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı için düğmeye basıldı! İstanbullulara müjde!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı için ÇED sürecini başlattı. İşte İstanbul'un en yeni metro hattı ile ilgili detaylar...



İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı, Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Kesimi toplamda 17,89 kilometre uzunluğunda 10 istasyondan oluşuyor. Söz konusu hattın istasyonları şu şekilde: Sefaköy, Cennet, Küçükçekmece, Reşitpaşa, Avcılar Merkez, Cihangir, Saadetdere, Beylikdüzü, Yıldırım Beyazıt ve Tüyap.

HANGİ HATLARLA ENTEGRE OLACAK

Merakla beklenen İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı Küçükçekmece’de mevcut Halkalı – Gebze  Marmaray  Hattı, Saadetdere’de kesin proje aşamasındaki Mahmutbey–Esenyurt Uzatma Hattı ve Beylikdüzü’nde kesin proje aşamasındaki
HIZRAY projesi ile entegrasyon sağlayacak.

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı için düğmeye basıldı! İstanbullulara müjde!

METROBÜS YÜKÜ BU HATLA AZALACAK

İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı, Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Kesimi, yaklaşık olarak 17,89 kilometre uzunluğa sahip. Söz konusu hat, standart ekartmanlı (1435 mm nominal) ve mütemadi kaynaklı, UIC 861-O'ya göre imal edilecek ve UIC54 ray tipinde olacak.

Mega kent İstanbul’un sürekli gelişim gösteren ulaşım sistemi bütününde alınan kararlar doğrultusunda İncirli-Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı, Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Kesimi D-100 karayoluna paralel olarak karayolu yolculuğunun ve metrobüsün yükünü hafifletmek için kentin raylı sistem açısından bugüne kadar yatırım yapılmamış batı kesiminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak ilk metro hattı şeklinde kurgulandı.

İstanbul'da bu yıl 3 yeni metro hattı açılıyor! İşte megakentin yeni metroları...

İBB duyurdu! Yüzde 100 zam geldi

İstanbulluların beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son durum! İşte açılacağı tarih!


Geri Dön