25 / 04 / 2024

Tunç Soyer'den dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

Tunç Soyer'den dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

30 Ekim 2020 tarihindeki depremden sonra hayata geçirilen çalışmalara değinen Tunç Soyer, “Depremden sonra İnşaat Mühendisleri Odası’yla yapılan protokolle 33 bin 100 birim bina için deprem karnesi çıkardık.



“İZMİR'İN 100 YILINA IŞIK TUTACAK BİR ÇALIŞMA OLACAK”

30 Ekim 2020 tarihindeki depremden sonra hayata geçirilen çalışmalara değinen Tunç Soyer, “Depremden sonra İnşaat Mühendisleri Odası’yla yapılan protokolle 33 bin 100 birim bina için deprem karnesi çıkardık. Tek tek her binanın karot örnekleri alınarak dayanıklılıkları araştırıldı. Türkiye’de ilk kez bir belediye 10 üniversiteyle ortak protokol yaptı. Mikro ölçeklendirme projesi yapıyoruz. İzmir’in yer altı fotoğrafını çekiyoruz. Tek tek fayların her birinin ne kadar mesafeli olduğu ve diri olduğunu tespit ediyoruz. Devletin bütün ülkede yapması gereken şeyi biz İzmir’de yapıyoruz. İki yıl sürecek bu çalışma, İzmir’in 100 yılına ışık tutacak. K sınırıyla ilgili yapılan çalışmayı tüm İzmir’e getirdik ve bu, Türkiye’de ilktir. Vatandaşa mevcut yapı hakkını koruyarak yenisini inşa etme fırsatı vermiş olduk” açıklamasında bulundu. 

Tunç Soyer den dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması!

“KAMUCU ANLAYIŞLA HAREKET EDİYORUZ”

Soyer, kentsel dönüşümle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: 

“İzmir, kentsel dönüşüm konusunda Türkiye’de örneği olmayan bir çalışmayı yürütüyor. Vatandaşı müteahhidin insafına bırakmıyor. Arada belediyeyi bir katalizör gibi kullanıyoruz. Yerinde dönüşüm adını verdiğimiz çalışma tek tek vatandaşların tapularını devretmesine imkan veriyor. Biz de onların hakkını savunmak için kamucu anlayışla hareket ediyoruz. Öte yandan müteahhitler ihalelere girmiyorlardı. Biz de İZBETON’u devreye soktuk. Ortaya koyduğumuz formül inanılmaz canlanma sağladı.”

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tarım alanında nasıl kooperatifçiliğe destek veriliyorsa kentsel dönüşümde de kooperatiflerin hayata geçirildiğinin altını çizen Tunç Soyer, “Bu da bir ilk. Sosyal demokrat ve kamucu bir örnek. Bunları göğsünüzü gere gere her yerde anlatabilirsiniz. Önümüzdeki üç ay içinde 2 bin 500 konutun daha ihalesi gerçekleşecek. Ekonomik krize rağmen olağanüstü bir hızla yol alıyoruz” şeklinde konuştu.

Hasan Sözbilir'den İzmir için korkutan deprem uyarısı!

İzmir'deki yapılaşma ve kentsel dönüşümde deprem riski dikkate alınmalı!


Geri Dön