18 / 04 / 2024

Üsküdar Sancaktepe metrosu!

Üsküdar Sancaktepe metrosu!

Anadolu yakasının ikinci metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun raylı sistem hattının tamamı yer altı tüneli şeklinde yapılıyor. Üsküdar Sancaktepe metrosu 564 milyon euro yatırım bedeliyle inşa ediliyor...




Üsküdar Sancaktepe metrosu!


Anadolu yakasının ikinci metro hattı olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun raylı sistem hattının tamamı yer altı tüneli şeklinde yapılıyor. Üsküdar Sancaktepe metrosu 564 milyon euro yatırım bedeliyle inşa ediliyor.


Kadıköy-Kartal metro hattında olduğu gibi Üsküdar Sancaktepe metrosunda da güzergah ve depo sahası trenlerinin hareketinin sürücüsüz yapılması planlanıyor. Üsküdar Sancaktepe metrosu ile Üsküdar Sancaktepe arasının  24 dakikaya inmesi bekleniyor.

 

Üsküdar Sancaktepe metrosu 20 kilometre hat uzunluğuna sahip olacak ve 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünellerinden oluşacak. Hatta 126 vagonun hizmet vermesi planlanıyor. Üsküdar Sancaktepe metrosunun 2015 yılında hizmete girmesi hedefleniyor. Üsküdar Sancaktepe metrosu güzergahına göre hat,  Marmaray  Üsküdar istasyonu ile entegre olarak başlayacak ve Alemdağ Caddesi ile Şile Yolu Kavşağı yakınlarında son bulacak.


Söz konusu metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonları yer alacak.

 

Çekmeköy-Sancaktepe'den yolculuk süreleri; Üsküdar 24, Kartal 59, Yenikapı 36, Taksim 44, Hacıosman 68, havalimanı 68, Olimpiyat Stadı 78 dakika olacak şekilde ayarlanıyor.



Başakşehir metrosu!
Kartal Kadıköy metrosu!
Topkapı Habibler tramvayı!
Taksim Kabataş füniküler!
Maçka teleferiği!
Kaynarca metrosu son durum!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön