19 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında tarihi rekor gelecek!

Yabancıya konut satışında tarihi rekor gelecek!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Yabancılara 2018 yılı Şubat ayında 1.729 adet konut satıldı...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bugün konut satış istatistiklerini yayınladı. Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'ın haberine göre, bu yılın Şubat ayında 95 bin 953 adet konut satıldı. Sektör temsilcileri bu rakamları değerlendirdi.   

Yabancıya konut satışında tarihi rekor gelecek!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yabancıya konut satışlarının düzenli bir biçimde arttığını ifade etti. Elmas, "Bu yıl yabancıya konut satışları, rekor düzeyde artarak sürecek. Yabancıya konut satışındaki yükseliş, yabancının içte ve dıştaki algı operasyonlarına rağmen Türkiye'ye güvendiğini göstermektedir. Bu yükseliş, Türk Eximbank imkanlarından da yararlanılmasıyla hem ülke hem de sektör adına beklentimizin üstüne çıkacaktır." dedi.

Yabancıya konut satışında tarihi rekor gelecek!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da döviz kurlarındaki değer artışının yabancı satışlarının artmasını sağladığını söyledi. Durbakayım, "Buna ek olarak piyasadaki durgunluk nedeniyle fiyat artışı yapılmaması, hatta cazip fiyat ve ödeme şartları sunan kampanyalar, yabancılar için bir fırsat ortamı sunmaya başladı. Blok ve toplu alım yapan yabancı yatırımcılara sağlanan ekstra avantajlar da bu satış adedini körükleyen diğer unsurlar olarak gösterilebilir." şeklinde konuştu. 

Yabancıya konut satışında tarihi rekor gelecek!

Yabancıya satışta yukarıya doğru bir ivme görüldüğünü ifade eden Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, bu rakamların hem sektörü memnun ettiğini hem de ülkeye ciddi bir döviz girdisi sağladığını belirtti. Özyurt, "Orta Doğu'ya en yakın bölgede en istikrarlı ve güvenilir ülke durumunda olmamız, bu sonuca ciddi oranda katkı sağlamıştır. Yabancılara yönelik genişletilmiş yasal düzenlemelerle beraber yabancıya konut satışının daha da artacağını düşünüyorum." dedi.

Yabancıya konut satışında tarihi rekor gelecek!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, gayrimenkul ve inşaatın, Türkiye'de her zaman yatırım araçları arasında ilk sırada yer alan ve zirveyi kaptırmayan bir sektör olduğunu söyledi. Babacan, "Her dönemde üreten ve istihdam sağlayan yönüyle gayrimenkul, ekonomideki rolünü artırıyor ancak kredi faiz oranlarında ve döviz kurlarındaki yükselişe paralel giderek artan maliyetler, iç ve dış konjonktürel etkiler, jeopolitik olaylar, sömestir tatili, mevsimsel faktörler gibi nedenler satışlarda görece bir yavaşlamaya yol açsa da gayrimenkul yatırımı bir Türkiye gerçeğidir. 15 Temmuz sürecinde bile sektör yatırım almaya devam etti. O dönemde milli birlik ve beraberliğimize zarar vermeye çalışanlar derslerini aldı. Artık daha güçlü bir Türkiye'de yaşadığımızı 7'den 70'e herkes biliyor. Sevdalısı olduğumuz ülkemizin geleceğine olan inancımızla dönemsel durgunluklara kulak asmadan üretmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. 


Geri Dön