26 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Yabancıya konut satışı geçen seneyi 50 bin adet rekor satışıyla kapattı. Bu yıl için en az 70 bin adetlik satış hedefleniyor.



İlk sırayı İstanbul alıyor

Yabancı yatırımcıların en çok konut satın aldığı şehirlere baktiğımızda geçen sene 26 bin 469 adetle İstanbul birinci sırayı alırken, 12 bin 384 adetle Antalya 2. sırayı, 3 bin 672 ile Başkent 3. sırayı aldı. 2022 yılının ocak ayı verileri incelendiğinde de sıralama değişmedi. Ankara'yı sırasıyla, 'Mersin, Yalova, Bursa, İzmir, Sakarya, ve Samsun' takip etti.

Türkiye'den konut alımında İranlılar 1. sırada yer alırken, 2. sırayı 8 bin 661 adetle Iraklılar, 3. sırayı 5 bin 379 ile Ruslar, 2 bin 762 ile Afganlar, 2 bin 358 ile Almanlar izliyor.

Yabancıya konut satışında yeni rekor bekleniyor!

Yabancıya gayrimenkul satışının hizmet ihracati kapsamında değerlendirilerek desteklenmesi gündemde. İstanbul İnşaatçılar Derneği (INDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, dövizde yaşanan artışın vatandaşlık almak isteyen yabancılarla Türkiye'de yatırım yapmak isteyenlerin tale bini artırdığını vurguluyor. Durbakayım, yenil bir rekor için yabancı satışların ihracat kapsa mina alınmasının faydalı olacağını belirtiyor. Redstone Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran da vatandaşlık, Türkiye'nin coğrafi avantajı gibi faktörlerin yanı sıra tari hin en yüksek satış rakamına ulaşılmasında en önemli faktörün döviz fiyatlarındaki yüksek artış olduğunu vurguluyor. Başaran, "Kurun beklenen seviyelere inmemesi ve konutta yeterli arz olmadığı için fiyatlanın bir sure daha yüksek kalacak olması, 2022'de yabancıya konut satışla nina pozitif yansiyacaktir. Türkiye ekonomisinin gidişatına göre oradaki rakamlar da değişecektir" seklinde konuşuyor.

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Rusya ve Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını etkiler mi?

Ruslar konut alımı için Türkiye’ye yöneliyor!

 


Geri Dön