29 / 03 / 2024

Bursa'ya dev sağlık yatırımı!

Bursa'ya dev sağlık yatırımı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, halkı doğrudan ilgilendiren yatırımlarına Şükraniye Aile Sağlığı Merkezi 112 Acil Servis İstasyonu'nu da ekledi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Vali Münir Karaloğlu ve İl Sağlık Müdürü Özcan Akan arasında Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, halkı doğrudan ilgilendiren yatırımlarına Şükraniye Aile Sağlığı Merkezi 112 Acil Servis İstasyonu'nu da ekledi. Bakımsız eski binasında ihtiyacı karşılamakta zorlanan Şükraniye Aile Sağlığı Merkezi'nin yıkılarak yeni sağlık merkezi ile 112 Acil Servis İstasyonu'nu da bünyesinde barındıran yeni binanın yapımına yönelik protokol, imzalandı. 


Halen faaliyetin devam ettiği mevcut Aile Sağlığı Merkezi önünde düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı bir toplumun ancak sağlıklı bireylerden oluşabileceğini belirterek, bu nedenle sağlık yatırımlarına büyük önem verdiklerini söyledi. Şükraniye Aile Sağlığı merkezinin ihtiyacı karşılamadığını ve bölge halkının buraya modern bir sağlık merkezi yapılması yönünde yıllardır beklenti içinde olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, "İmzalandığımız protokolle, halen depo olarak kullanılan bina yıkılacak. 


Yapılacak merkezle ilgili avan projelerin Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanmasının ardından ilgili mimari ve mühendislik projeleri biz yapacağız. En kısa zamanda imalata başlayıp, yeni binayı halkımızın kullanımına açmak istiyoruz. Eski Sağlık merkezini de yıkarak bu bölgeye bir de meydan kazandırmış olacağız. 


Binaları bitirdikten sonra Aile Sağlığı Merkezi'ni İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne, 112 Acil Servis İstasyonunu da İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredeceğiz. Binaların tefrişatını onlar yapacak. Halkımız kısa zaman içinde yeni binalarda en güzel hizmeti almaya başlayacak" dedi. 


Vali Münir Karaloğlu, "Sağlık hizmetleri de halkımızı birinci dereceden ilgilendiren hizmetlerin başında geliyor. Şükraniye ve Sinandede Mahallelerimizin önemli bir ihtiyacı olan Aile Sağlığı Merkezi ve 112 İstasyonu binasının yapımını da Büyükşehir Belediyemiz üstleniyor. Mevcut binada 5 hekim görev yapıyor. Yeni binada bu sayıyı 6'ya çıkaracağız. Aynı zamanda eski bina yıkılacak ve kapalı yollar açılıp, bölge bir de küçük meydancık kazanacak. Bu aynı zamanda önemli bir kentsel dönüşüm olacak. Büyükşehir Belediyemizi Valiliğimizle yaptığı işbirliklerinden dolayı kutluyorum. Bölge güzel bir hizmet binasına kavuşacak. Halkımız kaliteli binada kaliteli sağlık hizmeti almaya başlayacak" diye konuştu. 


Önce Vatan


Geri Dön