19 / 04 / 2024

AKG Gazbeton TTGV projesi

AKG Gazbeton TTGV projesi

Üretim süreçlerinde oluşan firenin geri kazanılması yolu ile yaklaşık 5 bin tonluk malzemeyi atık olmaktan kurtaran AKG Gazbeton, yıllık 100 bin Dolar’lık tasarruf sağlayan proje ile Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’nın (TTGV) desteklediği ilk çevre pro

Yangına karşı önlem proje aşamasında alınmalı!

AKG Gazbeton Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç, projelerde seçilen malzemelerle yangınların önüne geçileceğini açıkladı. Güvenç, yangına karşı ilk önlemin binaların proje aşamasında alınması gerektiğini söyledi. 

Nitelikli ve güvenli yapı ihtiyacı bir üst seviyeye taşınıyor!

AKG Gazbeton, Marmara Depremi’nin 19’uncu yıl dönümü sebebiyle korkutan senaryolarla başa çıkmak için güvenli yapıların inşasının gerekliliğini kaydetti... 

Degas ile evler depremde yıkılmayacak!

Türkiye’de önümüzdeki 10 yıl içerisinde 7'nin üzerinde deprem bekleniyor. AKG Gazbeton İşletmeleri, depremde evlerin fazla zarar görmemesi için Degas'ı üretti.

AKG Gazbeton, BAU Münih'e katıldı!

Gazbeton sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, dünyanın en büyük yapı fuarı BAU Münih'e katılarak, sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Yozgat Şehir Hastanesi'ni tercihi AKG Gazbeton oldu!

AKG Gazbeton blok ve lento ürünlerinin kullanıldığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk “Şehir Hastanesi” Yozgat’ta açıldı. Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin tercihi AKG Gazbeton oldu.

Fethi Yaşar: Rant için değil, kent için dönüşüm yapıyoruz!

AKG Gazbeton, Ankara Yenimahalle Belediyesi ev sahipliğinde kentsel dönüşümde gazbeton kullanımının öneminin tartışıldığı bir seminer düzenledi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, seminerde bölge için yaptıkları çalışmaları anlattı ve “Önceliğimiz vatandaşın istediğidir” dedi.

AKG Gazbeton, gayrimenkul pazarında öne çıkıyor!

AKG Gazbeton, başlatılan konut kampanyaları ve düşürülen kredi faizleriyle canlanan gayrimenkul pazarında sağlam ve hafif ürünleriyle öne çıkıyor. Canlılıkla birlikte artan talep, AKG Gazbeton ürünlerine duyulan ilgiyi de arttırıyor.

AKG Gazbeton, depreme karşı yüzde 15 hafiflik sağlıyor!

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, sağlam ve hafif ürünleri sayesinde binalardaki yükleri azaltarak deprem güvenliğini en üst seviyeye taşıyor.

AKG Gazbeton, hayvan sevgisi temalı tasarı yarışması düzenliyor!

AKG Gazbeton, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle yürüttüğü “Köyünü Yaşat Projesi” kapsamında, hayvan sevgisi konulu gazbeton duvar desen tasarım yarışması kırsal alanlarımızda hayvan sevgisinin kaliteli mekanlara dönüşmesini amaçlıyor.

AKG Gazbeton çevre ve enerji dostu olmaya devam edecek!

Tüm dünyada her yıl 5 Haziran tarihinde kutlanan “Dünya Çevre Günü” nde, AKG Gazbeton İşletmeleri Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu tüm paydaşlara yönelik önemli çağrılarda bulundu.

Gazbeton, yeni nesil inşaat projelerinin vazgeçilmezi!

AKG Gazbeton, inşaat sektörünün en önemli yapı malzemesi olan gazbetonun yapılarda kullanılmasının faydaları üzerine Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nün hazırladığı rapordaki önemli verilere dikkat çekiyor.

2016'da konuta yapılan yatırım artacak!

AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç “2016 yılında yapı malzemesi üreticilerine çok önemli görevler düşüyor,” dedi.

Ali Şükrü Kahyaoğlu: Marmara'da dönüşüme odaklandık!

AKG Gazbeton İşletmeleri Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, iç satışlarda ise Orta Anadolu Bölgesi'ndeki yeni yapılanma noktaları ile Marmara Bölgesi'ndeki kentsel dönüşüm projelerine odaklandıklarını işaret etti.

AKG Gazbeton TTGV projesi Haberi

AKG Gazbeton TTGV projesi

Türkiye’nin en büyük gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton İşletmeleri’nin, AR-GE çalışmaları sonucu geliştirdiği geri dönüşüm projesi, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı tarafından desteklenen ilk “Çevre Teknolojileri” projesi olma başarısını gösterdi. Gazbeton üretimi sırasında meydana gelen fireyi üretime geri kazandırarak hammadde tüketimini azaltan AKG Gazbeton, proje ile 5 bin tonluk malzemeyi kurtararak yıllık 100 bin Dolar tasarruf etti.


AKG Gazbeton tarafından 2007 yılında AR-GE çalışmalarına başlanan “Gazbeton üretiminde oluşan kırık gazbeton firelerinin, üretim süreci içinde geri kazanılarak hammadde tüketiminin azaltılması” projesi ile üretim sürecinde ortaya çıkan gazbeton firesini en aza indirmek, geri kazanılmasıyla da çevreye verilen olumsuz etkilerin azaltılması amaçlanıyor. AKG Gazbeton’un temiz üretim prensibi ile geliştirdiği proje, yaklaşık 243 bin Dolar’lık bütçe ile 12 ayda tamamlandı. Projenin getirdiği en önemli kazanımlar ise...